Csongrád

2023.09.29. 19:30

Nagy utazás a dzsungelbe

Őszinte, lelkes vastapssal köszönte meg a közönség a Csongrádi Színtársulat előadását, akik két estén át játszották A dzsungel könyvének musicalváltozatát. Szentesre is meghívták az előadást, arra már nincs jegy, így az ottani érdeklődők is sokan átmentek Csongrádra az élményért.

Darók József

Maugli, Sir Kán, Bagira és Balu történetével a Csongrádi Színtársulat hatalmas sikert aratott. Fotó: Gulyás Rebeka

A városban több évtizedes hagyománya van a színjátszásnak, azonban pár éves szünetet követően 2010-ben egy két felvonásos bohózattal indult el az újjáalakult Csongrádi Színtársulat, vezetésére a gyerekszínjátszókkal már bizonyított drámapedagógust, Ferentzi Katalint kérték fel. A törzsgárdát 10-12 fő alkotja, de ha a darab úgy kívánja, kibővül, ez A muzsika hangjánál 45 fős társulatot jelentett, míg A dzsungel könyvénél már 70 embert irányított Katalin. 

Bedő Tamás polgármester felkért, hogy mi nyissuk meg a 43. Csongrádi Napokat, márpedig ezt nem lehet egy akármilyen darabbal, főleg egy prózaival megnyitni, a közönség ilyenkor valami nagyszabásút vár

 – indokolta a rendező a darabválasztást. A Dés-Geszti-Békés szerzőtrió nagy sikerű musicaljét 15 évvel ezelőtt részlegesen már megrendezte a csongrádi pedagógus. 

Érdekes, hogy a mostani előadásban van szereplő, aki 15 évvel ezelőtt is benne volt

 – említette mosolyogva Katalin.

Fotó: Gulyás Rebeka

 

Ekkora gárdát a próbákra egyáltalán nem volt egyszerű összehozni, először csak külön-külön tanulták be a szerepeket, a szólókat, a duetteket. Közben toborozták a kórust: a darab megkívánja, hogy egy nagyon szépen megszólaló énekkar legyen a szereplők mögött, akik segítik a színpadi énekeseket, illetve továbbviszik a történetet. 

33 tagú, gyönyörű hangú hölgyekből állt össze végül a kórus, egy szem férfi taggal

 –lelkendezett a társulat vezetője.

Fotó: Gulyás Rebeka

Külön próbált a kórus és a gyerekekből álló tánckar is, az első összpróbára júniusban gyűltek össze, ekkor többen is elsírták magukat a megkönnyebbüléstől 

– mesélte Katalin. Nem érezte munkának, mert szerette csinálni, de sok részletre kellett figyelnie, óriási szervezőmunkát igényelt már az is, hogy a változatos foglalkozást űző tagokat sikerüljön összehozni a próbákra.

A július 22-i bemutatón „viharos” sikert arattak. 

Övön aluli volt az időjárástól

 – véleményezte Katalin az aznap kitört hatalmas vihart, ám így is két nap alatt több mint 1500 néző látta az előadást.

Ezúttal, a művelődési központ színpadán 2-2 esti és délutáni előadást játszottak, iskolákat is meghívtak, hiszen a darab üzenete hozzájuk is szól, életről, halálról, kamasszá válásról. 

Minden alkalommal meg kell vásárolni a szerzői jogot, ezért volt most belépődíj, de nem ezen akarunk nyerészkedni. Van egy nagy tervünk. Fenomenális élmény, amikor Erdélyben játszunk, ezt mindig nagyon várja a társulat, kiválóan összekovácsolja a csapatot. Azonban nemigen találunk támogatókat az erdélyi utakhoz, erre szeretnénk fordítani a bevételt, nagyon megérdemli a csapat

 – fogalmazott Katalin.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában