Helyi kultúra

2023.10.18. 15:40

Sikerek a Kárpát-medencei döntőn

Darók József

Kiemelt nívódíjat kapott a Pengető Citerazenekar.

Fotó: Mélykútiné Németh Kornélia

A 14. Vass Lajos Népzenei verseny Kárpát-medencei döntőjét nemrég rendezték, Budapesten, amelyen csaknem 70 műsorszám között szentesi citerazenekarok is megmérettették magukat. Népi énekesek, népzenészek, népdalkörök, citerazenekarok adták elő színes és változatos műsoraikat. Ez a verseny a tavalyi évben kezdődött el elődöntőkkel, majd a középdöntőkkel, végül a Kárpát medencei döntővel. A Szentesi Pengető Citerazenekar bejutott erre a megmérettetésre, ahol rangos zsűri feladata volt a műsorszámok értékelése.

– Nagy büszkeséggel tölt el, hogy csaknem 30 éve vezetem az együttest és hihetetlen energiával töltenek fel a lelkesedésükkel és a szeretetükkel. Nagy boldogság számomra, hogy a zenekar kiemelt nívódíjat ért el Felső -Tisza-vidéki dallamaikkal 

– büszkélkedett Mélykútiné Németh Kornélia.

A zenekar tagjai: Petesné Trupulai Erzsébet, Kovács-Petes Krisztina, Boros-Petes Zsuzsanna, Kissné Szeri Szilvia, Misku Péter István, Laczkó Péter, Mélykútiné Németh Kornélia és itthonról szurkolt nekik Baranyi Imre.

Külön öröm a zenekarvezető számára, hogy a fiatalok, a Szentesi Margaréta Citerazenekar is kiemelt nívódíjat kapott a Vass Lajos Népzenei verseny Kárpát medencei döntőjében a gyermek-ifjúsági kategóriában. – Nagyszerű érzés, mikor ilyen csodálatos gyerekeket taníthatok – lelkesedett Mélykútiné Németh Kornélia.

Hozzátette, sok-sok gyakorlás, barátság, biztatás, boldogság, mosolygás volt a fellépésben, és sokat jelent a szülök és a Szentesi Lajtha László AMI támogatása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában