Szentes

2023.12.22. 13:57

Jónak lenni a Borosban is jó

Darók József

Legóból szívet építettek a diákok. Fotó: HSZC Boros Sámuel Technikum

Fontosnak érzik a HSZC Szentesi Boros Sámuel Technikumban, hogy segítsenek a rászorulókon, és lehetőségeik szerint olyan ügyeket, csoportokat támogassanak, amelyek a szívükhöz közel állnak. Egyúttal olyan közösséget szeretnének formálni, olyan nemzedéket nevelni, amely átérzi azt, hogy adni néha jobb, mint kapni.

Idén négyféle adományozási lehetőséget kínált fel az iskola a diákjainak és dolgozóinak. A szentesi kórház sürgősségi betegellátó osztályára is ellátogattak az egészségügy ágazatban tanuló 10. c osztályos diákok, akik segítettek a karácsonyi dekoráció kialakításában és az ünnepi hangulat megteremtésében.

A Honvédelmi Minisztérium És te készen állsz? Állj közénk! Add tovább! elnevezésű kezdeményezéséhez is csatlakozott az iskola. A programban a tanulók és a dolgozók összesen 140 csomagot gyűjtöttek össze, amelyet az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred segítségével szállítottak ki a felajánlásokat fogadó iskoláknak.

Fotó: HSZC Boros Sámuel Technikum

A tanulók részt vettek a Lego világméretű jótékonysági akciójában is, amelynek során a segítő szándékú gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak, közösségeknek, iskoláknak idén szív formájú legófigurákat kellett építeni, és az arról készült fotót feltölteni egy közösségi platformra a megfelelő hashtaggel.

December 20-án, közvetlen karácsony előtt az adventi időszak lezárásaképpen a Mogyoró Állatmenhely számára gyűjtöttek állateledelt, ez a jótékonykodás a diákok gondos állattartásra való érzékenyítését is szolgálta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában