Szegedi egyetemi hírek

2024.05.19. 10:04

Belső feszültség és lágy líraiság a Rektori átriumában – Szalai György képeiből nyílt kiállítás

Az SZTE Rektori Épület átriumában nyílt kiállítás május 13-án dr. Szalai György munkáiból. A megnyitón köszöntőt mondott prof. dr. Gellén Klára, az SZTE oktatási rektorhelyettese, valamint két művel ajándékozta meg a megjelenteket ez alkalomból Varga Laura fuvolaművész.

Delmagyar.hu

Az Egyetemi Tavasz utolsó kiállításaként, Biotechnika & Ugráló Gének Között címmel nyílt meg május 13-án dr. Szalai György kiállítása az SZTE Rektori Épület átriumában.

A szegedi egyetemen végzett orvosnak három évvel ezelőtt már rendeztek egy kiállítást a József Attila Tanulmányi és Információs Központban, de már akkor megegyeztek abban Tajti Gabriellával, az SZTE NKI Kulturális Iroda vezetőjével, hogy Szalai válogatott munkáit mindenképp szeretnék bemutatni a közönségnek a Rektori Épületben is.

A megnyitó Varga Laura fuvolaművész előadásában Debussy Syrinx című művével indult, majd köszöntőt mondott dr. Gellén Klára oktatási rektorhelyettes. Beszédében kiemelte: „az orvostudomány olyan terület, amelyet csak szívvel és lélekkel lehet űzni. Teljes elmélyüléssel, teljes odaadással. Úgy gondolom, hogy ez az attitűd megjelenik György alkotásaiban is. Hozzátette: „művészete többrétegű, összetett és részleteiben is figyelemre méltó”. Megjegyezte, hogy képei nem tolakodóak, nem erőszakosak, mégis célba érnek, és hatnak lelkünkre, gondolkodásra késztetnek.

Folytatás és galéria a linken >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában