Vihar a hegytetőn és a Hazugok hídja

2024.06.11. 07:00

Erdélyben kirándultak a mórahalmi diákok

Emlékezetes, ötnapos erdélyi kiránduláson vettek részt a mórahalmi hetedikesek. Fotó: Török János

Öt napot töltöttek Erdélyben a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola hetedik osztályos diákjai a Határtalanul Programnak köszönhetően. A program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. A lényege, hogy magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalatokat szereznek a külhoni magyarságról.

Fotó: Török János

A mórahalmi hetedikesek pont a nemzeti összetartozás napján, múlt hét kedden jártak Mórahalom testvértelepülésén, Csíkszentmártonban ahol a helyi iskolások adtak műsort, amelyet többen elérzékenyülve, könnybe lábadt szemmel tekintettek meg. Az egyik kísérőtanár, Gajdács Anita volt az idegenvezető, ő készült fel a történelmi tudnivalókból és látnivalókból. Az öt nap alatt számos helyen jártak a diákok, eseménydús napokon vannak túl. A tempó feszített volt, minden nap 6-kor keltek, ami az időeltolódás miatt itthon 5 órát jelent. A harmadik napon már nem kellett altatni őket este.

Kalandokból is jutott, egy hegytetőn viharba keveredtek, a nagyszebeni Hazugok hídján pedig kiderült, a mórahalmi hetedikesek mindig igazat mondanak. A híd egy legendás gyalogos átkelő az erdélyi Nagyszeben központjában, számos legenda övezi. Ami biztos, hogy ez az első öntöttvas híd Romániában. Nem csak szórakozásról szólt a kirándulás, a gyerekek minden nap naplót írtak.

Fotó: Török János

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában