Helyi kultúra

2024.07.05. 18:00

Nyári táborba várja a HSZC a szakmákkal ismerkedő fiatalokat

A kétkezi szakmákat bemutató augusztusi nyári táborokba várja még a jelentkezőket a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum. A diákok részvételét 10 ezer forinttal támogatja a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara.

Tábori Szilvia

A szépészeti szakmák, a pénzügy, informatika, kereskedelem, építőipar, gépészet iránt érdeklődő fiatalokat vár augusztusi nyári táboraiba a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum. A diákok részvételét 10 ezer forinttal támogatja a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara, így összesen 1 millió forinttal járul hozzá a HSZC szünidei pályaorientációs programjaihoz. 

nyári tábor
A HSZC Eötvösben az informatika nyári tábor nagy sikerrel zárult nemrégiben. Fotó: HSZC Eötvös

A két szervezet így közösen mutatja meg a kétkezi szakmák világát az általános iskolák 7. és 8. osztályos tanulóinak, akik augusztusra két vásárhelyi és egy makói turnus közül választhatnak. A vásárhelyi Eötvös József Technikum stílus és szépség táborában a barokk kor izgalmas művészetével lehet ismerkedni, készítenek parókát papírból, lesz hajfonás, de még a digitális eszközhasználat is szóba kerül. 

A Próbál ki magad! elnevezésű tábor Vásárhelyen, a HSZC Corvin és Kalmár intézményegységében várja a szakmaválasztás előtt álló fiatalokat. Az oktatási intézmény profiljából adódóan olyan szakmákat lehet a gyakorlatban kipróbálni mint például a pincér, autószerelő, kőműves, szakács és cukrász. A programok különösen változatosak: lesz koktélkeveréstől kezdve a térburkoláson át egészen a pohárkrémek készítéséig rengeteg program, gyárlátogatásokkal és szabadidős tevékenységekkel, mártélyi kirándulással kiegészítve. 

A HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium KERITIVITY táborában megismerhetők az iskola által kínált szakmák, a pénzügy, informatika, kereskedelem, építőipar, gépészet. A napközbeni programokon szoftverfejlesztéssel, a mesterséges intelligencia használatával, 3D-nyomtatással is ismerkednek a fiatalok. De lesz gyárlátogatás kisvasúttal. 
Mindhárom tábort augusztus 26-a és 30-a között tartják, kedvezményes részvételi díjért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában