Fociztak, gokartoztak, halászleveztek a Puskás a Musical szereplői

2021.07.19. 18:05

Tartalmasan töltötték a hétvégét Szegeden a Puskás sztárjai

Fociztak, gokartoztak, halászleveztek a Puskás a Musical szereplői a hétvégén Szegeden. Két előadás között jutott idejük a kikapcsolódásra is. Nemcsák Károly püspöki találkozón is részt vett, Kiss-Rigó Lászlóval ugyanis közel 30 éves jó viszonyt ápol.

Timár Kriszta

Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Két nagysikerű előadást tartottak a hétvégén a Puskás című musicalből a szegedi szabadtéri színpadon. A produkció a fővárosból érkezett, a közel 100 fős stábnak pedig ugyan természetesen kellett próbákat tartania a Dóm téren, de mivel már közel egy éve játsszák a darabot, nem itt kellett összeállítani. Így arra is volt idejük, hogy kikapcsolódjanak a Napfény városában. A csapat egy része például gokartozott, többen elmentek halászlevezni, a színészek pedig még egy focimeccset is lejátszottak a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapata ellen.

Itteni élményeikről a színdarab két szegedi kötődésű művésze, Nemcsák Károly és Harsányi Levente mesélt lapunknak.

– A focimeccs kifejezetten jó hangulatú volt. Én állítottam össze a csapatot, a jó felkészítésnek köszönhetően pedig 5-3-ra nyertünk. Tegyük hozzá, a Grosics Akadémia segítségével – viccelődött Harsányi Levente. A műsorvezető annak idején a Szegedi Tudományegyetemen diplomázott, így ismerősként tért vissza Szegedre, bár mint mondta, nem csak pozitív emlékei vannak a városról. – Ember nem volt annyi utóvizsgán, mint én. Innen is üdvözlöm a politológia, illetve a gazdaságföldrajz-tanszéket – mondta nevetve. Harsányi egyébként Szepesi Györgyöt alakította a musicalben, melyet kirándulásként él meg. – Nagy álmom volt, hogy filmben vagy színházban szerepelhessek. Itt elfogadtak és befogadtak, így imádom minden percét ennek a munkának – tette hozzá.

Miközben a nézőknek szánt focilabdát dedikálták, Nemcsák Károly és Harsányi Levente felidézték szegedi emlékeiket lapunknak. Fotó: Kuklis István

Nemcsák Károly, Jászai Mari-díjas színész, érdemes és kiváló művész, a József Attila Színház igazgatója szintén büszke életének szegedi vonatkozására. Pályája ugyanis innen indult és egy évadon keresztül a Szegedi Nemzeti Színház tagja volt. – Pályakezdőként az itteni idősek voltak a példaképeim. Ha megkérdeztek, Máriáss Józsefet, Király Leventét, Mentes Józsefet emlegettem. A mai napig sok barátom van itt – mesélte. Hozzátette, közel 30 éves jó viszonyt ápol Kiss-Rigó László megyés püspökkel is, akivel rendszeresen „összecsap” a színészválogatott-papválogatott focimeccseken is. – A szegedi programba így belefért egy püspöki látogatás is – árulta el.

Harsányi Levente egyből érdeklődött, az ebéd közben szót ejtettek-e arról, hogy a püspökfalat honnan kapta a nevét, Nemcsák elmondása szerint azonban ez nem került fel témaként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában