Olyan hősökről szólnak, akik fogyatékossággal élnek együtt

2022.04.29. 19:00

Érzékenyítő mesekönyvet mutattak be

Érzékenyítő könyvet mutatott be péntek délután a Szent-Györgyi Albert Agórában a Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány.

Munkatársunktól

Napos mesék címmel mutatott be érzékenyítő mesekönyvet a Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány. Fotó: Török János

A fellépésekkel színesített könyvbemutató előtt Dombi Mátyás, az alapítvány munkatársa mutatta be az 1996 óta létező szervezetet. A mesekönyv kapcsán elmondta, rendszeresen látogatnak el iskolába, ahol a gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg az fogyatékkal élők mindennapjaival.

A Szegedi Közéleti Kávéházi Esték és az alapítvány közös családi, gyermekbarát programján az alapítvány tevékenysége mellett két hiánypótló érzékenyítő mesekönyvet mutattak be, amelyek nem csak gyerekeknek szólnak. Ebben a kötetben olyan mesevilág tárul az olvasó elé, ami tanít. Megtanít a hálára, annak megbecsülésére, amit oly kevésre tartunk, míg dúskálunk benne. Felnyitja a szemünket, hogy lássunk más szemmel. A mesék olyan hősökről szólnak, akik valamilyen fogyatékossággal, korlátozottsággal élnek együtt. Az „Ismerj meg és fogadj el!” meseíró pályázat meséinek válogatását tartalmazza a kötet, amely megszületéséhez számos tehetséges fogyatékossággal élő is hozzájárult.

A bemutatón felléptek a Talent Tehetségkutató Énekstúdió növendékei, a Senior Linedance táncosai, a Gördülő Csillagok Kerekesszékes Tánccsoport, Renács Hajnalka jeltáncolt, volt bábelőadás és vers is.

A könyv vásárlói a közhasznú Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány munkáját támogatják, amely 1996 óta a fogyatékossággal élő embertársaink esélyegyenlőségének elősegítéséért dolgozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában