Szakmabemutató táborok felsősöknek

2022.06.13. 15:24

Robotika, sütemények és 3D nyomtatás

Idén újra közösen szervez szakmabemutató nyári táborokat a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a megyei iparkamara. A felső tagozatosoknak szánt turnusokra sok a jelentkező.

T. Sz.

A szakmaválasztás hangsúlyai: a szervezők megkönnyítenék a fiatalok döntését. Fotó: Tábori Szilvia

A tavalyihoz hasonlóan ismét közösen szervez nyári táborokat a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum (HSZC), valamint a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A pályaorientációs turnusokkal az általános iskolás felső tagozatos korosztályát szólítják meg:  június 20. és július 8. között Hódmezővásárhelyen, Makón, Szentesen és Csongrádon fogadják a diákokat. A kínálat sokrétű, a továbbtanulás előtt álló tanulók ismerkedhetnek a 3D nyomtatással, a lézervágással, a micro:bit programozással, a tradicionális hajfonási technikával és a sütemény készítéssel. Az informatika, a szépészet ágazat, a turisztika, a vendéglátás egyaránt hangsúlyos, de valamennyi oktatott szakma megjelenik. 

A táborok céljáról Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója a HSZC Eötvös József Technikumban tartott hétfői sajtótájékoztatón elmondta: a pályaorientáció mindig sarkalatos kérdés a tanulók életében. A nyári táborok viszont megkönnyíthetik a választást azzal, hogy ismerkedési lehetőséget kínálnak a szakképző iskolával, a különféle oktatott szakmákkal, ágazatokkal. Kilenc iskolában 11 önköltséges tábort szerveztek idén, annak jellegétől függően legfeljebb húsz főt fogadnak. A díjazás 15 és 22 ezer forint körüli összeg öt napra. A szakmai programok mellett olyan szabadidős foglalkozásokat is terveztek, mint a vizes sportok, lovaglás és kirándulások. 

Kőkuti Attila, a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke azt hangsúlyozta, második éve támogatja a kamara a HSZC nyári táborait. Idén úgy döntöttek, hogy mobilitással állnak a kezdeményezés mellé. Abban segítik a résztvevőket, hogy eljussanak azokhoz a cégekhez, vállalkozásokhoz, ahol ténylegesen megismerkedhetnek az ottani tevékenységgel, a felépítéssel, a piaci igényekkel. 

A nyári táborokról részletes információ a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum weboldalán, az oktató intézmények honlapján, illetve az iskolák közösségi oldalain érhető el. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában