Évadzárás után olvasópróba

2022.06.02. 14:26

Színház a színházban produkcióra készülnek

A Szegedi Nemzeti Színház társulata szerdán zárta az évadot, ám csütörtökön már el is kezdték őszi bemutatójuk, Molnár Ferenc Játék a kastélyban című vígjátékának olvasópróbáját.

Koós Kata

Molnár Ferenc Játék a kastélyban című művét ősszel mutatják be Bezerédi Zoltán rendezésében. Fotó: Karnok Csaba

A furfanggal, szerelemmel és humorral bőségesen átitatott darabot a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Bezerédi Zoltán rendezi, aki legutóbb 2018-ban a Tóték színdarabot állította színpadra Szegeden, a kisszínházban. Lapunknak elmondta, Molnár Ferenc Játék a kastélyban című művét színház a színházban produkcióként álmodta meg, az előadás során a közönség bekukkanthat majd a teátrumi alkotófolyamatok kulisszái mögé. 

A fekete levest is mutatjuk, amit a nézők nem szoktak látni – közölte mosolyogva a rendező. Hozzátette, a darab igazi jutalomjáték a benne szereplő hét színész, Menczel Andrea, Gömöri Krisztián, Kárász Zénó, Krausz Gergő, Borovics Tamás, Poroszlai Kristóf és Viczei Zsolt számára. 

Barnák László főigazgató érdekességként elmondta, a Játék a kastélyban darabot 1926-ban a Vígszínházban mutatták be. 

Fotó: Karnok Csaba

Ami összeköti szorosan a Szegedi Nemzeti Színházat a Vígszínházzal, hogy 1883-ban Ferdinand Fellner és Hermann Helmer építészek terveiből épült meg a szegedi színház, majd az 1896-ban átadott Vígszínház is. Tehát az építészek összekötik a két teátrumot, ami abból a szempontból érdekes, hogy Khell Csörsz díszlettervezőként azt álmodta meg, hogy folytatja a szegedi színház nézőterét egészen a színpadra, és ott mutatja meg a színház a színházban varázslatot – mondta el a főigazgató. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában