Közösségi színtér

2022.09.19. 17:17

Táncház épül Deszken

505 millió forintot nyert a TOP Pluszban a deszki önkormányzat a megyei önkormányzat segítségével. Hétfőn sajtótájékoztatón ismertette Király László polgármester, hogy mi mindenre fordítják a támogatást.

Kiss Anna

Táncházat építenek, felújítják a sportcentrumot, valamint kerékpártárolót hoznak létre. Fotó: Karnok Csaba

Újabb közösségi, kulturális színtérrel gyarapodik Deszk, ahol az idősek otthona és a faluház szomszédságában hamarosan megépül a Deszki Tánc Háza a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Pluszban elnyert 455 millió forintból. A beruházás kapcsán hétfőn sajtótájékoztatót tartottak. Király László polgármester elmondta, egy régi önkormányzati telekre építik meg a házat, korábban egy tejcsarnok állt ezen a helyszínen. Az új intézményt főként a deszki székhelyű, de szegedi és röszkei csoportokkal is rendelkező Tiszavirág Néptáncegyesület használja majd, melynek tagjai jelenleg a faluházban próbálnak. De emellett számos művészeti csoport otthonául szolgál majd az új épület.

A településvezető közölte, a pincében tárolják majd az elmúlt évtizedekben összegyűjtött, több 10 millió forint értékű viseleteket, amelyekre nagyon büszkék. A házban helyet kap két 100 négyzetméteres, tükörfalas próbaterem a földszinten és a tetőtérben, valamint előteret, szociális blokkot és büfét is kialakítanak majd benne. A polgármester hangsúlyozta, nulla energiaigényű lesz az épület.

Az új épület látványterve. Fotó: Karnok Csaba

Az új közösségi épület a faluházzal és az idősek napközi otthonával hármas egységet alkotva kap egy belső parkot, ami nemcsak a három épületet köti össze, hanem az azokban otthonra találó generációknak is új, közös életteret teremt. 

Király László hozzátette, a TOP Pluszban összesen 505 millió forint támogatást nyertek, ebből valósul meg a 455 millió forintos építkezés, míg a fennmaradó összegből a település központjában lévő Deszki Sportcentrumot újítják meg, valamint a belterületen átvezető kerékpárút mentén négy fedett kerékpártárolót hoznak létre. A tervek szerint jövő év végére készülnek el a fejlesztésekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában