Vatikán

2022.11.27. 21:45

Advent első vasárnapja

delmagyar.hu

Hívők sokasága a vatikáni Szent Péter téren Ferenc pápa hagyományos vasárnapi Úrangyala imádsága idején. Fotó: MTI

Fotó: Riccardo Antimiani

Advent első vasárnapján Ferenc pápa az Úr érkezésének módjáról elmélkedett a déli Úrangyala elimádkozását megelőző beszédében. Utána pedig többek között a nők elleni szexuális erőszak széles körben elterjedt jelensége ellen emelte fel szavát – írta a Magyar Kurír. A katolikus hírportál a Szentatya beszédét magyar fordításban közölte. 

„A mai liturgia evangéliumában egy gyönyörű ígéretet hallunk, amely bevezet bennünket az adventi időszakba: „Eljön a ti Uratok” (Mt 24,42). Ez reménységünk alapja, ez az, ami életünk legnehezebb és legfájdalmasabb pillanataiban is megtart bennünket: Isten eljön! Isten közel van, és érkezik! Ezt sose felejtsük el! Az Úr mindig jön, az Úr meglátogat bennünket, az Úr közel van, és az idők végén visszatér, hogy ölelésébe fogadjon bennünket. Amikor halljuk ezt a szentírási igét, feltesszük magunknak a kérdést: hogyan jön az Úr? Hogyan ismerjük fel és fogadjuk be?” – tette fel a kérdést a Szentatya. 

Ferenc pápa beszédében úgy fogalmazott: „Tartsuk észben: Isten ott rejtőzik az életünkben, mindig ott van, ott rejtőzik életünk legmegszokottabb és leghétköznapibb helyzeteiben. Ő nem rendkívüli eseményekben jön, hanem a hétköznapi dolgokban, a mindennapi dolgokban nyilvánul meg. Ő ott van, a mindennapi munkánkban, a véletlen találkozásban, a rászoruló ember arcában, a szürkének és egyhangúnak tűnő napjainkban is, pontosan ott van az Úr, aki hív bennünket, beszél hozzánk, és inspirálja tetteinket.” 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában