Tanács Gábor: Jó rendezvényt szeretnénk összehozni

2023.09.06. 14:01

Októberre csúszik a bordányi Kecskeverseny

Arany T. János

Fotó: Czékus Péter

Idén szeptemberben elmarad a hagyományos Kecskeverseny Bordányban, amelyet majd októberben pótolnak. Tanács Gábor polgármester érdeklődésünkre elmondta, szeptemberben egyszerűen nincs kapacitásuk a népszerű rendezvény megszervezésére. A bordányi Kecskeversenyt hagyományteremtő céllal a nyár utolsó hétvégéjén, 2013. szeptember 1-jén rendezték meg első alkalommal, ami hamar országos népszerűségre tett szert. A cél az volt, hogy egyedi rendezvényt hozzanak létre, ami sikerült is. Az egész falut megmozgató rendezvény később kiegészült a Helyi Ízek Fesztiváljával, ami egy főzőverseny és az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak osztályharcával, amelyen értékes nyereményekért versengtek az osztályok. Az évről évre népszerűbbé váló Kecskeverseny és a Helyi Ízek Fesztiválja mellé azzal a szándékkal hívták életre az osztályharcot, hogy segítsenek leküzdeni a tanévkezdés nehézségeit, és játékos, vidám hangulatban erősítsék meg a helyi általános iskola osztályainak közösségét. Szokott lenni biciklis ügyességi-, aszfaltrajzverseny, káposztadobás, káposztacipelés, kecsketejivás és az örök kedvenc a kecskehajtás.

Az iskolában igazgatóváltás volt, hamarosan leülünk és egy vezetői értekezleten megbeszéljük az igazgatónővel, nekik hogyan lenne a legjobb. Alaposan körbejárjuk a témát, mert az elmúlt évekhez hasonlóan jó rendezvényt szeretnénk összehozni 

– mondta a polgármester. Az elvárások tehát magasak, némi problémát az okozhat, hogy az elmúlt években egyre kevesebben tartanak kecskét Bordányban.

Fotó: Török János

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában