Szentes, Csongrád

2023.10.27. 19:27

Városi kitüntetéseket adtak át

Két díszpolgári címet adományoztak Szentesen az október 23-i városi ünnepségen, valamint a Szentes Városért Emlékérmeket. Csongrádon a nemzeti ünnep alkalmából egy posztumusz Pro Urbe- és két közösségi díj került őket megillető helyre.

Darók József

Pro Urbe és közösségi díjat adtak át Csongrádon. Fotó: Vidovics Ferenc

Fotó: Vidovics Ferenc

Mészáros Julianna nyugalmazott művelődési osztályvezető az ifjúság nevelésében-oktatásában, valamint a művelődés területén kifejtett kimagasló munkásságáért vehette át a díszpolgári címet Szentesen. Pályafutása során kollégiumi igazgató, majd a városi tanács művelődési osztályának vezetője volt. Gombos Gyula nyugalmazott aneszteziológus főorvos rendkívül aktív szakmai pályafutása és életútja során elért kiemelkedő eredményeiért részesült a díszpolgár címben. Tősgyökeres szentesi, tudását, elhatározottságát 55 éve állította a betegek szolgálatába a városban.

Szentes Városért Emlékéremben részesült Benedek Tibor, a Szent Erzsébet Katolikus általános Iskola testnevelés-biológia szakos tanára pedagógiai munkájáért, valamint a Szentesi Vízilabda Klub keretein belül kifejtett tevékenységéért. Gál Antal, a Szentesi Családsegítő Központ vezetője elhivatott szakmai munkásságáért vehette át az emlékérmet. Dr. Hetyei Erika pulmonológus, allergológus és gyermekgyógyász főorvos alázattal, hittel és szenvedéllyel végzett munkájáért, példamutató életútjával érdemelte ki az elismerést. Kertész Ákos, a Hangversenyközpont vezetője zenei munkásságáért, Szentes város közművelődésében végzett tevékenységéért kapta a kitüntetést. Az általa vezetett Hangversenyközpont a Dél-Alföld meghatározó zenei központjává nőtte ki magát. 

Fotó: Vidovics Ferenc

Kőrösi Árpád a város művészeti életében kifejtett tevékenységéért részesült a városi elismerésben. A Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club részére példamutató közösségi tevékenységükért, Szentes város hírnevének öregbítéséért adományozták az emlékérmet. A 30 éve működő egyesület tagjai 2022-ben 765 érmet, közte 105 magyar szenior országos bajnoki címet szereztek.

Pro Urbe Csongrád kitüntetést adományozott néhai Várkonyi István költő, újságíró részére Csongrád város önkormányzata. Idén lenne 100 éves, pályája összeforrott a várossal, életművével örök értéket alkotott, hozzájárult Csongrád országos és határainkon túli elismertségéhez.

Az önkormányzat néhai Szabó László mentőgépkocsi-vezető számára a Város Közösségért díjat adományozta, aki több évtizeden keresztül munkáját hivatásának tekintette, nagy türelemmel, sok humorral végezte, életét annak szentelte, hogy másokon segítsen. 

Fotó: Darók József

A Város Közösségéért díjat adták át a Környezet- és Természetvédők Csongrád Városi Egyesületének. A 30 évvel ezelőtt, 1993-ban alapított egyesület feltárta és helyi védettségre javasolta a város közigazgatási területén található természeti értékeket, és kezelési terveket dolgozott ki. Így jött létre a Csongrád Nagyréti Természetvédelmi Terület és a Bartók-rét Keselyűs dűlő Természetvédelmi Terület. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában