Szentes

2023.12.01. 21:00

Karácsonyi fényben ragyog a város - Galéria

A közvilágítás szokásos felkapcsolásával egy időben, pénteken délután ragyogtak fel Szentes ünnepi fényei. A Kossuth tér felé közeledve is már fényben úsztak az utcák, minden városrészben felszerelték erre a napra a díszkivilágítást.

Darók József

Két év után újra felgyúltak a város fényei. Fotó: Darók József

A főtérre sokan érkeztek a színházból, ahol a Mikulás előszobájának rendezvényein kapcsolódhattak ki a családok, míg mások a megyeházán a Kapocs egyesület adventi vásárán végigsétálva csatlakoztak a kint összesereglett sokasághoz. 

Vártuk már közösen ezt az időszakot, legutóbb 2021-ben úszott fényben a város, fényfestéssel, feldíszített középületekkel, terekkel és utcákkal. Ez az időszak mindannyiunk számára a családot, az ismerősöket és a megnyugvást jelenti 

– mondta ez alkalomból köszöntő beszédében Szabó Zoltán Ferenc polgármester. Utalt arra, hogy tavaly szerényebb formában tudtak ünnepelni, de akkor elhatározták, még egyszer nem lesz ilyen év, amikor visszavonulót fújnak, és nem díszítik fel a várost fényekkel. 

 

Erre mindannyiunknak szüksége van

 – mondta.

A polgármester megköszönte a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolának, hogy biztosították az Erzsébet téren felállított betlehemet, hogy ott az advent és a karácsony mondanivalóját is együtt élhessük meg. A Kossuth téren sokszínű kézműves vásár nyílt egy hete, ahol gazdag programkínálattal várnak mindenkit, valamint a gasztronómiai élvezeteknek is adózhatunk, és a vasárnaponkénti adventi gyertyagyújtásra is invitálta a lakosságot a város vezetője.

Mindenekelőtt azonban kaláccsal és forró kakaóval vendégelték meg a város apraja-nagyját. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában