Pusztaszer

2023.12.08. 09:00

Szélműves koncert és táncház lesz Pusztaszeren

Imre Péter Géza

Illusztráció

Fotó: Frank Yvette

Gyere ki a hora! címmel szombaton 18 órától koncert és táncház várja a pusztaszerieket és a faluba érkezőket a sportteremben. Az elnevezés nem elírás, egy szójáték, ugyanis a hora a körben, összekapaszkodva járt lánctáncok gyűjtőneve. Ezekkel találkozhatunk az este folyamán. A tavalyi siker után idén is a Szélműves zenekar garantálja a jó hangulatot. Képzett, kiváló zenészek alkotják az együttest, és a tudásuk profizmussal párosul. Egyedi zenei stílusukkal, kísérletezve, vagánysággal, mégis alázattal, szeretettel és óvón nyúlnak a moldvai csángó népzenéhez.

Nagy örömünkre szolgál, hogy elfogadta meghívásunkat a Hagyományok Házától Molnár Előd népzenész és tánctanár is. Aki volt már általa vezetett táncházban, az tudja, életre szóló élmény. A humorral és bölcsességgel oktatott táncok mellett, fantasztikus energiákat mozgat meg a résztvevőkben. Szerényen azt vallja, csak azt tudja kihozni az emberekből, ami bennük van. Ezt azzal egészíteném ki, hogy azt is ki tudja hozni, amiről nem is álmodtunk, hogy bennünk van

 – mondta kedvcsinálónak Szabó Zsófia, a pusztaszeri önkormányzat közművelődési referense.

A tökéletes téli élményhez hozzátartozik a hideg levegővel keveredő szilvás, fahéjas, fűszeres illat, ezért a sportterem melletti sátorban szilvás gombóccal, „titkos” recept alapján készült forralt borral és forró teával várják a vendégeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában