Helyi kultúra

2024.01.25. 15:40

Szavalóverseny volt Dorozsmán - Galéria

Suki Zoltán

A Jerney János és az Orczy István Általános Iskola diákjai szavaltak. Fotó: Gémes Sándor

A dorozsmai versünnepet miden évben a magyar kultúra napja és a névadó, Farkas Dezső kántor-költő halálának évfordulóján rendezik meg. Ruzsa Roland, a körzet önkormányzati képviselője lapunknak elmondta, hogy a versenyen a Jerney János és az Orczy István Általános Iskola diákjai álltak ki szavalni a népes közönség elé szerdán.

A szavalóverseny „lelke” már a kezdetektől, azaz a 90-es évek közepétől Farkas Dezsőné Irénke néni, a költő özvegye, aki nem hagyta elsorvadni Dorozsma legnagyobb kulturális rendezvényét, hagyományt teremtett. A 27. Farkas Dezső Szavalóverseny első napján 38 alsó tagozatos diák szavalt. A felsősök versenyére 27 nevezés érkezett.

A verseny megnyitóján a képviselő hangsúlyozta, hogy Kiskundorozsma szavalóversenye a verset mondó gyerekek, a felkészítő tanárok és a szülők együttes erőfeszítésének eredményeként maradhat fenn. A képviselő támogatta az esemény megrendezését és mindegyik indulót megajándékozott.

Különdíjakat ajánlott fel az Agro Jager News hírportál és a Kiskundorozsmai Középfokú Oktatásért Alapítvány.
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában