50 éves születésnapját ünnepelte a Nefelejcs Nyugdíjas Klub

2024.02.24. 19:33

Fergeteges buli volt Bordányban - Galéria, Videó

Születésnapot ünnepeltek szombaton a bordányi nyugdíjasok a Faluházban. A Nefelejcs Nyugdíjas Klub jubilált.

Arany T. János

Születésnapot ünnepeltek szombaton a bordányi nyugdíjasok a Faluházban. Az 50 éves évfordulón Polgár Gábor és Kurina Irén varázsoltak remek hangulatot színvonalas műsorukkal. Fotó: Török János

Fotó: torokjanosphoto.hu

Remek volt a hangulat szombat délelőtt és kora délután a bordányi Faluház és Könyvtárban, ahol a helyi nyugdíjasok és vendégeik ünnepelték a Nefelejcs Nyugdíjas Klub fennállásának ötvenedik évfordulóját. Február 13-án volt pontosan 50 éve, hogy Búzás Emília könyvtárvezető-tanárnő megalapította a klubot.

Minden közösség fontos számunkra. A nyugdíjasoknál csak egy idősebb közösségünk van, a sportkör, ami már 63 éves. Hálásak vagyunk a négy vezetőnek, akik végigvitték ezt az ötven évet és a Faluház munkatársainak is, akik befogadták a klubot

 – mondta Tanács Gábor polgármester ünnepi köszöntőjében. Hozzátette, a helyi értéktár bizottság döntése értelmében mostantól a Nefelejcs Nyugdíjas Klub a bordányi helyi értékek része.

Mihálffy Béla országgyűlési képviselő is köszöntötte a nyugdíjasokat, az aranylakodalom és aranydiploma mintájára arany születésnapnak nevezte az évfordulót és a saját bordányi kötődéséről beszélt.

Az ünnepségen megemlékeztek a már elhunyt tagokról is, emlékükre mécseseket gyújtottak a színpad előtti asztalon. Köszöntötték a jubiláló tagokat és Szalai Antal, a Nefelejcs Nyugdíjas Klub vezetője köszöntő okleveleket adott át a klub segítőinek, támogatóinak. 

Ebéd előtt jó ebédhez szólt a nóta, Polgár Gábor és Kurina Irén varázsoltak remek hangulatot színvonalas műsorukkal, hol már-már könnyet csalva a közönség szemébe, hol pedig pajzán nótákkal megnevettetve őket. A faluházban 120 főre terítettek, teljesen megtelt a díszterem. A környékbeli települések klubjai is mind meghívást kaptak a rendezvényre, tizenegy nyugdíjas klubból érkeztek vendégeket a nagy napra.

Az ünnepi ebédet a klub egyik támogatója, a Vadgesztenye étterem biztosította, remek rántott szeletet szolgáltak fel. Az ünnepi torta is támogatói ajándék volt, azt az üllési Gyuris cukrászda készítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában