Mindenki megtalálja a neki tetsző darabot

2024.02.23. 10:00

Jubileumi, tizedik évadára készül Mórahalom

Arany T. János

Nagy munkában. Hudák Anna marketingigazgató, Trupac Siflis Ágota kulturális intendáns, Kovács-Tanács Istvánné, az Aranyszöm Rendezvényház munkatársa és Duka Félix igazgató a tizedik, jubileumi évadról egyeztetnek. Fotó: Török János

Mórahalom. Jubileumi, tizedik évadára készül a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház. Duka Félix igazgató elmondta, két alapon nyugszik a mórahalmi nyári színházi évad: az egyik a színpadi produkciók, a másik pedig a lovas színház. 

Immáron tíz éve fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy a lovarda adjon helyet kulturális eseményeknek, közösségeknek, a közművelődésnek, a közművelődés jeles eseményeinek. A helyi turisztikai értékekre építve kitaláltuk, hogy legyen egy olyan színházi esemény, amely az emberi főszereplők mellett a lovak szerepére is épít. Így esett a választásunk Pintér Tibor társulatára, a Nemzeti Lovas Színházra, akik többször eljöttek megnézni a lovardát, Tibornak tetszett az infrastruktúra és megállapította, hogy ez lehetne a lovas színház második, vidéki első bázisa, és így is lett. Elindítottuk a lovas színházat, aminek sikerén felbuzdulva következett a második lépés, a szabadtéri színpad 

– idézte fel a kezdeteket Duka Félix alapítóigazgató. Idén a szabadtéri színházi produkciók sora június 7-én a Hőhullám című vígjátékkal indul. 

Minden évben fontos szempont, amikor az évadot összeállítják, hogy olyan produkciók jelenjenek meg a színpadon, amelyekben a családok, idősek, fiatalok is megtalálják a nekik tetsző darabokat. Idén is kedvezményes jegyárakkal várják a látogatókat. Minden színházjegy 2200 forintos, kedvezményes belépőjegy vásárlására jogosítja fel birtokosát a Szent Erzsébet Mórahalmi gyógyfürdőbe 2024. szeptember 30-ig. Részletekért keressék fel a www.lovasszinhaz.morahalom.hu oldalt! 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában