Helyi kultúra

2024.03.01. 14:20

Megfestett szeretet és életöröm

Darók József

Csupa mosolygós, nevető ember, de mindannyian értelmi sérültek Harsányi Zsuzsanna festőművész pasztell alkotásain, amelyekből Az életöröm mindannyiunké című kiállítás nyílt a Csemegi Károly Könyvtárban.

Az életöröm sugárzik Harsányi Zsuzsanna pasztellképeiről. Fotó: Darók József
Az életöröm sugárzik Harsányi Zsuzsanna pasztellképeiről. Fotó: Darók József

Két segélyszervezet, a Kecskeméti Szent László Lions Club és a Szent Vitus Alapítvány vándortárlatot hozott létre. A csongrádi könyvtárban a március elsejei megnyitón helybeli szociális intézmények ellátottjai adtak szívhez szóló táncos-énekes műsort.

Személyes kapcsolat fűzi a képeken szereplő emberekhez Harsányi Zsuzsannát. Mint lapunknak elmondta, már több mint két évtizede a jótékonysági klub tagja, ahol sok rendezvényt, kulturális- és sportprogramot szerveznek számukra, a programokon készült fotók alapján ábrázolja életvidám pillanataikat.

Régóta festek hivatásszerűen, de csak tavalyelőtt alakult ki bennem, hogy a karitatív munkát össze lehetne kapcsolni a festészettel. Célkitűzésem megmutatni minél több embernek, hogy ők milyen fantasztikusak, milyen életöröm, segítőkészség, egymás és mások iránti szeretet van bennük. Ha látszik a szeretet, amit érzek irántuk, és amit festés közben érzek, akkor már megérte

 – fogalmazott a festőművész.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában