Tanári hangversennyel támogatták az értéklánc programot

2024.03.09. 11:04

Virág helyett zenét ajándékoztak a Péczely művésztanárai

Különösen érzékenyen összeállított hangversenyt kapott ajándékba a közönség a vásárhelyi művészeti iskolától. A zenészek és a hallgatóság a vásárhelyi kórház Reprodukciós Medicina értéklánc programját támogatták.

Tábori Szilvia

A zene már önmagában ajándék és gyógyír; a vásárhelyi Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola legutóbbi jótékonysági hangversenye fontos üzenetet képviselt. A harmincnál is több színpadra lépő művésztanár egyszerre emlékezett meg a nőnapról, illetve támogatta a vásárhelyi kórház tavaly októberében elindított, országosan is kiemelkedő Reprodukciós Medicina értéklánc programját. 

Hangulatos jótékonysági koncerttel indította a tavaszt a Péczely-iskola. Fotó: Tábori Szilvia
Hangulatos jótékonysági koncerttel indította a tavaszt a Péczely-iskola. Fotó: Tábori Szilvia

Mint azt a művelődési központ színháztermében tartott hangverseny előtt Vágó János iskolaigazgató lapunknak elmondta: gyermekekkel foglalkozó intézményként magától értetődően csatlakoztak az édesanyák és újszülöttek védelmét, a pozitív családtervezést, a koraszülések megelőzését célzó programhoz. A közönség a támogatói jegyekkel hozzájárult ahhoz a költséges ultrahangkészülékhez, amellyel új alapokról indulhat a terhesgondozás. 

Szóló műsorszámok és kamarazenei produkciók váltakoztak a színpadon; a közönség pedig vastapssal hálálta meg a különösen érzékenyen összeállított repertoárt. Kispéter Éva és Beták Barnabás néptánctanárok nyitó produkciója után rögtön Gyovai Andrea fuvolatanár következett. Mint azt fellépése előtt elmondta: háromgyermekes édesanyaként jó szívvel állt a jótékonysági kezdeményezés mellé, tanártársaihoz hasonlóan. – Egy kortárs angol zeneszerzőtől, John Ruttertől választottam, hiszen a darab kellemes, lírai hangzása jól illeszkedik a koncert hangulatához. A szívmelengető, lágy dallamok elvarázsolják a hallgatóságot – mondta. 

A hangulatos kezdés után felcsendültek még egyebek mellett Vivaldi, Rossini Chopin, Bizet dallamai. Majd a fúvósok könnyűzenei átiratokkal zárták a sort: a John Lennon és Paul McCartney zenész párostól a Yesterday-t, illetve a Lady Madonna-t adták elő.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában