Gyász

2024.05.31. 09:32

Elhunyt Tompos Kátya

Koós Kata

Fotó: Pezzetta Umberto

A Fábián Juli Emlékalapítvány tudatta közösségi oldalán, hogy Tompos Kátya színésznő az éjjel elhunyt. 

– Mély fájdalommal tudatjuk veletek, hogy hosszan tartó betegség után Tompos Kátya Jászai Mari és Junior Prima-díjas színésznő, énekesnő ma hajnalban elhunyt, békésen távozott családja körében. Nagyon sokat jelentett számára, hogy betegsége hírére az ország egy emberként mozdult meg és fejezte ki támogatását valamilyen formában, ez a szeretet erőt adott neki és reménnyel töltötte ki utolsó heteit – olvasható a bejegyzésben. Az alapítvány múlt héten tartotta jótékonysági koncertjét a Szegedi Nemzeti Színázban, a fellépők között volt Udvaros Dorottya, Für Anikó, Hrutka Róbert, Dolhai Attila, Falusi Mariann. A daganatos betegség ritka válfajában szenvedett színésznő külföldi gyógykezelésére gyűjtöttek, a szükséges összeg össze is gyűlt. 

A posztban azt is közölték, hogy Kátya halála előtt rendelkezett azokról a lehetőségekről is, hogy mi történjen akkor, ha az összegyűlt összeg meghaladja a kezelése költségeit vagy – mint sajnos jelen esetben –, ha nem lesz lehetősége befejezni. 

– Mivel mindannyiunkat váratlanul érte, hogy Kátya bár keményen és kitartóan küzdött a betegséggel, mégis alulmaradt ebben az igazságtalan küzdelemben, nem volt lehetőségünk egyeztetni jogi és pénzügyi szempontból akarata kivitelezhetőségéről. Várhatóan egy hét múlva tájékoztatunk mindenkit az összegyűlt pénz sorsáról, illetve a megmaradt támogatás visszatérítésének lehetőségéről – tájékoztatott az alapítvány. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában