Eredményt hirdetett a mórahalmi szakképző iskola

2024.05.30. 17:00

Különdíjat ért a másodikos Sanyi batikolása

Négy kategóriában négy általános iskolást és öt felkészítő tanárt díjaztak csütörtökön a Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskolában. Az intézmény a madarak és fák napja alkalmából hirdetett rajzpályázatot.

Arany T. János

Korábban megírtuk, hogy a madarak és fák napja alkalmából mórahalmi általános iskolásoknak hirdetett rajzpályázatot a Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola és Szilágyi Mihály Kollégium öko-munkacsoportja. Bánffi Melinda kollégiumi nevelőtanár, a munkacsoport tagja akkor elmondta, hogy legnagyobb meglepetésükre összesen 121 pályamű érkezett. A rajzokat egy ideig az Aranyszöm Rendezvényházban is kiállították.

Fotó: Karnok Csaba

Az eredeti tervek szerint három kategóriában hirdettek volna eredményt, de érkezett egy annyira egyedi munka, hogy a szervezők úgy döntöttek, kiosztanak egy különdíjat is a legkreatívabb alkotás kategóriában.

A díjakat csütörtök délelőtt adták át. Először Angyalné Kovács Anikó igazgató megköszönte a pedagógusoknak, hogy pályáztak és motiválták a gyerekeket. Mint mondta, a zsűrinek nehéz dolga volt, annyi kiemelkedő alkotás érkezett. Az öt felkészítő tanár munkáját is elismerték a szervezők, könyvutalványt kaptak. Az alsós korosztály legjobbja a 4. osztályos Zombori Petra volt. A felsősök munkái közül Német Zita munkáját találtak a legjobbnak a zsűri. A közönségdíjas a harmadikos Gera Natasa lett, a legkreatívabb munkáért járó különdíjat pedig Deák Sándor vehette át. Az alkotók mindannyian családi belépőt nyertek a Szegedi Vadasparkba.

A felkészítők közül Erdélyi Mariann elmondta, nem volt nehéz a téma, a gyereknek vannak háttértörténetei és az őket körülvevő környezetből is motiválódtak. A díjazott művek zsírkrétával, vízfestékkel és ceruzával készültek, a másodikos Sanyi pedig a batikolást technikáját használta. Az alkotásokat kiállítják majd a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskolában és a Mórahalmi Szent László Katolikus Általános Iskolában.

Fotó: Karnok Csaba

A Föld napjának a testvérünnepe

A madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe, amelynek célja, hogy különböző megemlékezésekkel, rendezvényekkel a társadalom, különösen az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa, elmélyítse. Időpontja a hatályos természetvédelmi törvény szerint minden év május 10-e.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában