Helyi kultúra

2024.05.17. 18:30

Tehetségbarát Díjat kapott Szentes

Delmagyar.hu

Fotó: DM

– Ebben az elismerésben benne van az óvodáink, az iskolák, a közművelődési és közgyűjteményi, valamint a sportintézményeink, a szentesi civil szervezetek áldozatos és magas színvonalú tehetséggondozással kapcsolatos tevékenysége is – mondta Szabó Zoltán Ferenc polgármester.

Mint Vidovicsné Molnár Zsuzsanna, a város ifjúsági referense elmondta, az elnyert másfél millió forintos támogatásból a Szentes Városi Könyvtárban fog megvalósulni tehetséggondozó program. A foglalkozásokon a nagycsoportos óvodástól az érettségizőig minden korcsoport számára lehetővé teszik a matematikai logika, a térbeli tájékozódási képességek mellett az olvasás-, szövegértés fejlesztését, miközben a programban résztvevő gyermekek és fiatalok szociális kompetenciái és kommunikációs képességük is fejlődni fog.

A Tehetségbarát Önkormányzat Díjjal azokat a helyi önkormányzatokat ismerik el, amelyek – alapfeladatukon túl – kiemelkedő módon járulnak hozzá a tehetséges fiatalok felkutatásához, támogatásához, példamutató együttműködéseket folytatva tehetséggondozó szervezetekkel. A díjat évente négy községi, városi önkormányzat és egy megyei jogú város, valamint egy fővárosi kerületi önkormányzatnak ítélik oda – mondta a díjátadó gálán Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában