Helyi kultúra

2024.06.04. 17:21

A gyakorló iskolák pedagógusait díjazták az egyetemen - GALÉRIA

Koós Kata

Árvainé Libor Ildikó, az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola pedagógusa közoktatási nívódíjat vehetett át. Fotó: Török János

Pedagógusnapi díjátadó ünnepséget rendeztek a Szegedi Tudományegyetemen kedden, amelynek keretében az SZTE gyakorló iskoláinak kimagasló munkát végző pedagógusait ismerték el. A megjelenteket Gellén Klára oktatási rektorhelyettes köszöntötte, aki rámutatott a gyakorló iskolák kulcsfontosságú szerepére a jövő pedagógusainak képzésében. Emellett az egyetem nemzetköziesítési törekvéseiben is meghatározó szereppel bírnak – emelte ki. Bejelentette, hogy az óvodában angol nyelvű csoport indul szeptemberben, 2025 őszén pedig angol kéttannyelvű osztályt indítanak az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskolában. A SZTE Gyakorló Gimnáziumban folyamatban van a nemzetközi érettségi elnyerése.  

– A nemzetköziesítés mellett a másik fontos célkitűzés, amire figyelnünk kell, hogy mely területeken mutatkozik hiány akár a felsőoktatási képzésben a jelentkezőket illetően. Ez egyértelműen a természettudományi terület. Éppen ezért tartottuk fontosnak azt is, hogy ezen a területen előképzést nyújtsunk az adott oktatási szintnek megfelelően, ezért a Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskolában természettudományi osztályt indítottunk – mondta el a rektorhelyettes. 

A rendezvényen átadták az egyetemi díjakat is. A közoktatási életműdíjjal idén a Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskolából Beke Ferenc pedagógust, az SZTE Gyakorló Gimnáziumból Csigér István pedagógust tüntették ki. Közoktatási nívódíjat öt, közoktatási innovatív pedagógia díjat négy pedagógus, közoktatási rektori elismerő oklevelet pedig 36 pedagógus vehetett át.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában