Helyi kultúra

2024.06.19. 15:03

Gyümölcssaláta kerámia szívvel - Galéria

Arany T. János

Gyümölcssalátát készítettek a hatodikosok a bordányi iskola diákönkormányzati napján. Fotó: Karnok Csaba

Diákönkormányzati napot rendeztek az utolsó előtti előtti tanítási napon, szerdán a bordányi Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Az események sora reggel a bazárral kezdődött, használt holmikat adtak-vettek a gyerekek, majd átadták a kis aranyos első osztályosok a nagy aranyos nyolcadik osztályosoknak az elbocsátó oklevelet.

Az ünnepi esemény után lehetett menni focizni, tollaslabdázni, ugrálóvárazni. Volt még kutyás érzékenyítő bemutató, a háztartástan tanszak vezetőjével, Kissné Tóth Andreával pedig gyümölcssalátát készítettek a lelkes diákok. Épp a hatodik osztályosok voltak soron, amikor ott jártunk. Buzgón szeletelték a banánt, barackot, almát és a narancsot. Zalán annyira szorgalmas volt, hogy a meggyet is elkezdte kimagozni, de aztán ráhagyta. Az iskolában egyre népszerűbb és eredményesebb a háztartástan tanszak, a Krúdy Gyula szakképző iskola diák főzőversenyének állandó résztvevői, idén minden első díjat elhoztak. 

Kiss János, a kerámia tanszak vezetője is várta a gyerekeket, de ezen a napon az ugrálóvár jobban lekötötte őket. A keramikus az alkalmat kihasználva átadta kollégánknak azt a kerámia szívecskét, amin az újságíró még áprilisban, anyák napja előtt kezdett el dolgozni, de végül a gyerekek fejezték be helyette.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában