Helyi kultúra

2024.06.29. 12:00

Időutazás a középkorba Kisteleken

Delmagyar.hu

Fotó: Oroszlánszív Lovagrend

A szervező Oroszlánszív Lovagrend Egyesület vasárnap 10 órától időutazásra invitálja a kistelekieket a vásártérre, ahol a középkorba érkezhetünk meg, abba a világba csöppenhetünk bele és díjmentesen élvezhetjük a programokat. Már a délben rajtoló főzőverseny is az akkori ízeket, a korabeli ételeket idézi majd, és az eredményt már 15 órakor megtudhatjuk. Ezután következnek a bemutatók, melyek sorát a Hunyadiak Örökében Történelmi Hagyományőrző Egyesület nyitja, majd következik az övbirkózás és a kelevézhajító verseny, ezekre bárki nevezhet, aki elég bátornak, ügyesnek és erősnek érzi magát.

A párviadalok demonstrálásában – 17 órakor – minden megjelent hagyományőrző csapat részt vesz, ezt az Oroszlánszív Lovagrend Egyesület tűzfegyver bemutatója követi. Itt kell megemlíteni, hogy négy tagjuk, Nagy Gábor, Budai Attila, Sziráki Róbert és Tóth Máté a közelmúltban a Szent György Lovagrend lovagjai lettek, ezzel ismerték el a hagyományőrzésben végzett munkájukat.

A 18.15-kor startoló íjász és számszeríjász- és a később kezdődő láncing dobóversenyre is bárki nevezhet, a kettő között tartja meg bemutatóját a Szent Longinus Történelmi Hagyományőrző Egyesület. Az eredményhirdetés után a hagyományőrzők újabb közös bemutatóját nézhetik meg az érdeklődők, a napot a Longinus középkori tüzes műsora zárja 21 órától.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában