Helyi kultúra

2024.06.08. 16:03

Roma napot szerveztt Vásárhelyen a CIKÖSZ

Kovács Erika

Gyermek-, családi és romanapot rendezett a Cigány Közösségek Szövetsége (CIKÖSZ) hódmezővásárhelyi szervezete. A programra a CIKÖSZ képviselőjelöltjei adták össze önerőből a szükséges forrást. A rendezvény helyszíne a Dobó, Bibó, Janáky utcai focipálya volt. A hatalmas melegben a tűző naptól sátrak védték meg a program résztvevőit.

– Úgy szerveztük meg a programokat, hogy a család minden tagja jól érezze magát. Akik ezen a környéken élnek, mindannyian nehéz sorsú emberek, a gyerekeknek megpróbálnak mindent megadni, de ebben sajnos a pénztárcájuk gátat szab. Szerettük volna, ha ezen a napon semmiben ne kelljen hiányt szenvedniük a gyerekeknek – mondta Mezei Vidor, a CIKÖSZ helyi vezetője.

A gyerekek kaptak ingyen fagyit, rengeteg csokit, játékokat, üdítőt. A program résztvevőit gulyáslevessel és marhapörkölttel vendégelték meg. A zene sem maradhatott el,

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában