Helyi kultúra

2024.07.10. 04:24

Rengetegen a jubileumi Sokadalmon

Arany T. János

A hőség ellenére a szervezők már pénteken kitehették volna a „megtelt” táblát a Homokháti Sokadalom első napján. Az idén húsz éves rendezvény ugyanis rengeteg embert vonzott Mórahalom belvárosába, a Pramonád térre, az Aranyszöm Rendezvényház melletti sátrakhoz és színpadhoz, valamint a volt áruház hátsó részénél kialakított játszóudvarra. 

A térség legnagyobb fesztiválja háromnapos kulturális, művészeti, gasztronómiai és szórakoztató programokkal várta a helyieket és a városba látogatókat. Sörfesztivál, kemencében sült ételek bemutatója, lecsófőző verseny és saslikkóstoló várta a közönséget, továbbá idén is megízlelhették Nógrádi Zoltán polgármester népszerű ágyas pálinkáját. 

Az ingyenesen látogatható rendezvénysorozaton fellépett többek között Curtis és Kökény Attila. A legkisebbeket játszóudvar és meseszínház várta, a programsorozat külső helyszínén zajló autós bemutatók után pedig a járgányok végigvonultak Mórahalom utcáin. A Sokadalom állandó kísérőrendezvénye a nemzetközi néptáncfesztivál, amelynek nyitányaként – a hagyományokhoz híven – a táncosok tettek egy sétát a városban. A három napos mulatság vasárnap este tűzijátékkal zárult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában