Helyi sport

2007.01.14. 15:19

Az erősítésen dolgozik a Pick

Másfél hete intenzíven készül a február 9-i folytatásra a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Mint Lele Ambrus ügyvezető elnök elmondta: míg a játékosok a csarnokban szenvednek, a vezetés az erősítésen dolgozik.

Süli József

Másfél hetes kemény alapozó munkán van túl a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Zoran Kurtes edző ebben a tíz napban főleg az erőgyűjtésre helyezte a hangsúlyt. Így kemény fizikai munkát végeznek a játékosok, ami egy ilyen hosszú bajnoki szünet után normálisnak mondható.

– A fiúknak nincs kegyelem, sokat futnak, erősítenek. Természetesen a labda sem hiányzik a foglalkozásokról, de előkészületi mérkőzések még egy ideig hiányoznnak a programból – mondta Lele Ambrus ügyvezető elnök.

A Pick edzéseiről hiányoznak a magyar, a szerb és a montenegrói válogatottak. Igaz, az előbbiből van több, hiszen Puljezevics Nenad, Ilyés Ferenc és Vadkerti Attila élvezi a magyar szövetségi kapitány, Skaliczki László bizalmát. Ugyanakkor a szerb kapitány csak Daniel Andjelkovics játékára tartott igényt. Míg Ratko Djurkovics hazája önállóvá válása miatt már montenegrói színekben játszik Eb-előselejtezőt. Ők majd a csoportmérkőzések befejezése után, január 22-én kapcsolódnak be a Pick Szeged edzéseibe.

– Senkiről nem érkezett rossz hír. Azt tudjuk, hogy Andjelkovics az első mérkőzésen vírusos influenza miatt nem játszott, de azóta minden rendben van az irányítónkkal. Vladan Matics hagyott ki a magunk mögött hagyott héten néhány edzést megfázás miatt – folytatta a sportvezető. – A távollévők helyére tehetséges fiatalokat hívott meg Kurtes edző, így a felnőtt kerettel készül Gyuris Patrik, Simon Bence, Balda Ákos, Valaczkai Attila és Varsandán Milán.

Lassan összeáll az előkészületi mérkőzések programja is. Az biztos, hogy január 25-én az NB I/B-s Dorozsmával játszanak Mezeiék. Azt követően 30-án láthatják a nézők kedvenceiket ismét az újszegedi sportcsarnokban, amikor a román első ligás Temesvár lesz a vendég. Az is fixnek látszik, hogy február 2-án a Szkopjét fogadja a Pick Szeged.

– Amíg a játékosok az edzéseken izzadnak, addig mi az erősítési tervünk valóra váltásán dolgozunk. El kell árulnom: nem kis feladat hárul reánk. Olyan fiatal tehetségeket keresünk, akik hosszú távra megoldják a csapatépítést – jelentette ki Lele Ambrus.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában