Helyi sport

2007.01.09. 15:19

Az úszás jó alap volt a futsalhoz

Úszóból lett labdarúgó Bullás Imre. Az Első Beton játékosa tíz éve tart 1500 méteren egy szegedi korosztályos úszórekordot, ám ma már azért hajt, hogy stabil kerettag legyen az NB I-es futsalgárdában.

Mádi József

Fotó: Karnok CsabaAz újszegedi sportuszoda dicsőségtablóján szerepel egy korosztályos úszócsúccsal Bullás Imre neve. Hogy ez miért különleges? Mert a 23 éves fiatalember ma már az Első Beton NB I-es futsalcsapatának játékosa.

– Hét évet úsztam, aztán áttértem a búvárúszásra, amellyel közel öt évet foglalkoztam. Szülői hatásra választottam ezt a sportágat, ám kicsit unalmasnak találtam, ezért váltottam, és így kötöttem ki a futsalnál. Azért úszásban maradandót alkottam, mert az 1997-ben, 13 évesen 1500 méteren elért korosztályos csúcsomat, a 19:15.70 perces időmet Szegeden tudtommal még nem döntötte meg senki. A rekordokat soroló sportuszodai táblán legalábbis ott szerepel a nevem – mondta Bullás.
A sportoló egyáltalán nem bánja, hogy több mint egy évtizedet a víz közelében, a vízben töltött. Sőt hasznosnak tartja jelenlegi pályafutása szempontjából.

– Állóképességet adott, és a tüdőkapacitásom is jónak mondható, azaz a futásokat egészen jól bírom. Focizni pedig mindig szerettem, aztán amikor két és fél évvel ezelőtt az NB II-es Első Beton edzője, Horváth Levente egy nyári egyetemi tornán felfigyelt rám, majd elhívott csapatába, szívesen igazoltam a Betonba. Egy évet töltöttem ott, de már hat hónap után az NB I-es kerettel edzettem. Tavasszal bemutatkozhattam az első osztályban is a Cső-Montage elleni hazai összecsapáson, ám állandó kerettag csak az elmúlt ősszel lettem. Azóta minden találkozón pályára léptem. Nagy a létszám, küzdeni kell a csapatba kerülésért, és bár még kiegészítő embernek tartom magam, de szívesen végzem el a feladatokat, és még pluszmunkára is hajlandó vagyok, hogy minél többet fejlődjek – mondta a játékos.

A fejlődésével nincs is baj, hiszen bő két év alatt eljutott az egyetemi ligától a felnőtt NB I-ig. Tanulás (SZTE JGYTFK testnevelés–rekreáció szak), futsaledzés – nem csoda, ha szinte teljesen elszakadt a medencétől.
– Azért két-három hetente lejárok lubickolni, hiszen az úszás lazít, felfrissít. Egyébként pedig kiváló alap volt az úszómúlt a futsalhoz, hiszen jó fizikumot és remek alap-állóképességet biztosított. Először szeretnék stabil csapatemberré válni Szegeden, aztán talán még a válogatottság is szóba jöhet, de ez nagyon merész álmom. No és persze jussunk a négy közé az NB I-ben az Első Betonnal – jegyezte meg végül Bullás Imre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában