Helyi sport

2007.01.03. 15:19

Dél-Afrikába utazik a SZUE csapata

A Szegedi Úszó Egylet versenyzői „menekülnek" a magyar télből, és egy meghívásnak eleget téve január 23-ától három hétig Dél-Afrikában edzőtáboroznak a klub legjobbjai.

Imre Péter

– Semmi különös nincs abban, hogy Dél-Afrikába mehetünk – mondta Bán Sándor, a SZUE vezetőedzője –, öt évig dolgoztam az országban, megvannak a kapcsolataim, és folyamatosan kaptam, kaptuk a meghívásokat. Így invitáltak bennünket a február 11-i Midemare-mile-ra, a világ legnagyobb nyíltvízi úszóversenyére, melyre már 17 ezer előnevezés érkezett a szervezőkhöz. Igent mondtunk, és ekkor jött az ötlet, menjünk ki három héttel korábban, és edzőtáborozzunk ott.

Bajnokság Fűzfőn

Január 6-án szombaton országos hosszútávúszó (3, 5 és 10 km) bajnokságot rendeznek Balatonfűzfőn, mely a szegediek részére a felkészülés szerves része. A SZUE fűzfői csapata a következő: Szél Friderika, Lábdy Alexandra, Sallai Ágnes, Herczeg András, Olasz Anna, Ambrus Diána, Nagyi Barbara, Sibalin Dávid, Király Bence és Gábe Tamás.

A SZUE tízfős küldöttsége (versenyzők: Szél Friderika, Lábdy Alexandra, Sallai Ágnes, Herczeg András, Olasz Anna, Ambrus Diána, Nagyi Barbara, Sibalin Dávid, edző: Bán Sándor, menedzser: Kiss Gyula) január 23-án indul Dél-Afrikába, ott Durbanben és Pietermaritzburgban dolgozik majd, a sportolókat családoknál szállásolják el, ahol teljes ellátást kapnak. Ezt a gesztust májusban viszonozzák a szegediek, amikor a dél-afrikaiak látogatnak Európába versenykörútra, és részt vesznek – többek között – a Mare Nostrum viadalon is. Vissza a mostani túrához: a Tisza-parti úszók nem „láblógatni" utaznak, heti 90-100 kilométert kell teljesíteniük a medencében, a szárazföldi foglalkozásokon pedig erősítés, kondizás vár a kis csapatra. A csoport legismertebb tagja, Szél Friderika már a júliusi felnőtt országos bajnokságra – a többiekre igaz ez a megállapítás, vagyis a korosztályos ob-kra koncentrálnak – készül.

Egy kis emlékezéssel, múltidézéssel kezdtük:
– Az elmúlt esztendő felemás volt számomra: a márciusi országos bajnokságon nyerni tudtam, a hazai rendezésű Európa-bajnokság azonban nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Dolgozunk, készülünk, szeretnék újra bizonyítani és esetleg kiharcolni a debreceni rövid pályás Európa-bajnokságon való részvétel jogát. Hogy mi vár ránk Dél-Afrikában? „Halál" – vagyis rengeteg és kemény munka, de azért biztos lesz idő arra is, hogy egy kicsit szétnézzünk, kiránduljunk abban az egzotikus országban. Már nagyon várom az indulást...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában