Helyi sport

2007.01.22. 15:19

Egy újabb rangadó a sorban

Holnap este hat órakor újabb rangadót játszik a Szeviép-Szeged NB I A csoportos női kosárlabdacsapata. A Peresztegi-tanítványok az újszegedi sportcsarnokban a Zala Volánt fogadják.

Süli Róbert

Russai (jobbról) hasonló keménységre számíthat. Fotó: Schmidt Andrea„A lényeg, hogy megvan!" – nyilatkozták a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapatának a játékosai a Szolnokon megnyert meccs után. Egy ponttal nyertek a Peresztegi-tanítványok, 66–65-re verték a hazaiakat. A meccs egyik hőse Fürész Emőke volt. A szegediek válogatott bedobója egykor Szolnokon is nagy kedvencnek számított. Tegnap az esti edzés előtt vele beszélgettünk.

– A meccs elején mi is meglepődtünk, hogy futnunk kell az eredmény után. Szerencsére a hajrában már összeszedettebben játszottunk, sikerült nyernünk. Nem akarom a játékvezetőkre fogni, hogy sokáig nem mi vezettünk, de eléggé érdekes felfogásban tevékenykedtek. Igaz, a lefújás után a hazai szurkolók is szidták a bírókat. Zala Volán? A tét nem nyomasztja őket, felszabadultan játszhatnak. Kötelező számunkra a győzelem, ez a legfontosabb célunk. Úgy érzem, kezdünk visszatalálni a helyes útra, arra a ritmusra, amely az első négy fordulóban jellemzett bennünket. Szerencsére a legerősebb csapattal léphetünk pályára, senkit sem kell nélkülözni. A szolnoki győzelem erőt kell, hogy adjon, éppen ezért az egerszegiek ellen kellő önbizalommal kosárlabdázhatunk.

Szombaton újabb komoly feladat következik, a BSE elleni idegenbeli rangadó. Az sem lesz sétagalopp mérkőzés, kőkemény csata vár ránk. Igaz, ezzel tisztában voltunk, hogy egy ilyen sorozat következik számunkra, amiből szeretnénk jól és eredményesen kijönni. Az első lépést már megtettük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában