Helyi sport

2007.01.28. 15:19

Gémes ''Lecsó'' minden hibát javított

A férfi kosárlabda NB I A csoportjában megszerezte harmadik sikerét a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli, amely a Zalaegerszeget verte két ponttal.

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli - Zalaegerszeg 84-82
NB I A csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés. Hódmezővásárhely, 600 néző.
Bodrogi Bau: DRAHOS 21/3, KOVÁTS R. 4, NYILAS 21/6, FREEMAN 25/6, Gémes 5. Csere: Utasi 8/6, Jarosevits, Böszörményi. Edző: Czuprák László.
Zalaegerszeg: MISKOVIC 21/12, Gáspár 8/6, BELL 22/3, Olsovsky 2, Hoffman 10. Csere: Keresztes 6, Baki 3/3, Powell 4, Kováts V. 6/6. Edző: Nikola Lazics.
Kipontozódott: Hoffman (35.).

Fotó: Tésik AttilaA bajnokság során először végre úgy kezdhetett egy meccset a Bodrogi Bau-Vásárhelyi Kosársuli, hogy nem a tabella utolsó helyén áll. Úgy látszik, ennek tudata jó hatással volt a csapatra, hiszen régen látott jó védekezéssel lepte meg ellenfelét. Kováts Róbert remekül fogta a zalai pontgyárost, Rashad Bellt, az első negyedben mindössze négy pontig jutott az amerikai. Eközben hazai oldalon kiválóan működött a Drahos, Nyilas duó játékkapcsolata, ennek eredményeként kétpontos vásárhelyi előnnyel zárult az első negyed, 19–17. Évek óta együtt kosaraznak, ismerik egymás minden gondolatát.

A második tíz perc elején Bell felébredt, de így sem tudtak meglépni a vendégek, 15. perc: 23–25. Ekkor Utasi bevágott egy triplát, majd négypontos ZTE- előny után Drahos és Freeman révén egalizálódott az állás, 30–30. A negyed vége a bíróké volt: azt még elnézte a triónak a közönség, hogy kétszer nem adott technikait a vitatkozó és sportszerűtlen zalaegerszegieknek, ám a játékrész zárásaként Drahos kérdőjelezte meg tevékenységüket – természetesen rögtön jött a technikai. No meg a szurkolók jogos értetlenkedése. Miskovic a kettő plusz kettő büntetőből hármat bedobott, ezzel alakult ki a félidő végeredménye, 30–35.
A harmadik negyed Nyilasé volt: előbb 30–39 után felhozta csapatát egyetlen pontra, majd saját palánkja alatt tüsténkedett lepattanószedéssel. Gémes csak ekkor szerezte meg első pontjait, talán ő volt az, aki halványabb teljesítményt nyújtott. A szünet előtt Drahos triplája utat talált a gyűrűbe, 54–55. A játékrész végét Keresztes és Miskovic duplái zárták, 54–59.

Megintcsak Nyilas: a zárószakaszban ő nyitotta a pontok sorát, Freeman csatlakozott hozzá, máris egál, 59–59. A bírók megzavarodtak. Támadó helyett védőfaultot fújtak, aztán annulálták döntésüket, és páros személyi hibát ítéltek az eset főszereplőinek, Nyilasnak és Bellnek. Mindkettőnek a negyediket. Utasi hármasa megint vásárhelyi vezetést jelentett, 62–61. Megjött a közönség hangja, és ahogy néhány lelkes kisgyerek kérte, mindenki szurkolt. Sültek a kezek, potyogtak a triplák (Miskovic, Kováts V., Bell, Freeman), de vezetett a Vásárhely, 39. perc: 77–76. Kováts hármasa után Gémes, majd Drahos dobott büntetőket, 80–79. Tizenkét másodperc volt hátra, amikor Kováts R. labdát szerzett, aztán Gáspár ellen sportszerűtlen személyit fújtak. Két Nyilas-dobás, plusz a labda a Vásárhelyé! Bement mindkettő, 82–79. Gémes elvesztette, Miskovic megszerezte a labdát, tripla, 82–82. Alig két másodperccel a vége előtt Gémes javította hibáját, ziccer, 84–82! Megvan a harmadik Bodrogi Bau-siker!

Czuprák László: – Kétszer nyertük meg a meccset, a legfontosabb, hogy a végén is.

További eredmények: Albacomp–Szombathely 83–92, Kecs-
kemét–Kaposvár 75–68, Körmend–Nyíregyháza 86–73, Paks– Dombóvár 93–58, Debrecen– Szolnok 47–90, Pécs–Sopron 87–73.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában