Helyi sport

2007.01.01. 15:19

Harmadik a HNKC a kolozsvári tornán

A HNKC SE NB I-es női kézilabdacsapata Kolozsváron vett részt felkészülési tornán, melyen a harmadik helyen végzett.

Imre Péter

Kolozsváron a román bajnokságban a 3. helyen álló házigazda, a Nagybánya, a Marosvásárhely és a HNKC SE részvételével rendeztek nemzetközi női kézilabdatornát. Az esemény – ahogy Kiss Szilárd, a Vásárhely vezetőedzője fogalmazott – jól szolgálta a felkészülést, rendkívül hasznos volt; mindenkinek bizonyítási, játéklehetőséget adhatott, így a Németh Toll Makóból visszatért Tatjana Sztupakovának is.

Egymás ellen kezdenek

Az őszi makói megyei rangadót úgy harangoztuk be: ilyen is régen volt. Ez a megálllapítás a január 13-án 18 órakor kezdődő meccsre is igaz. Akkor Vásárhelyen, a Hódtói Sportcsarnokban mérkőzik meg a két NB I-es Csongrád megyei alakulat. Egymes ellen kezdik a 2007-es évet. Szeptemberben Kiss Szilárd edző tanítványai örülhettek, 31–24-re nyertek a Maros-parti városban.

A hazaiak ellen igazi ki-ki meccset vívtak a kék-sárgák, de veszítettek (pár perccel a vége előtt még vezettek...), a Marosvásárhelyt viszont már sikerült legyőzni. Utóbbi meccs negatívuma, hogy Olga Nyikolajenko megsérült. A Nagybánya elleni találkozó verekedős volt, főleg az első félidőben, és a vásárhelyiek már azt fontolgatták, nem folytatják a bírók „jóvoltából" pankrációvá alakult partit. Erre nem került sor, és a rivális megőrizte ötgólos előnyét.

Az együttes ma délelőtt kezdi a 2007-es munkát, és a bajnoki folytatásig (január 13-án) még két edzőmeccs szerepel a programban az NB I/B-s Óbudai Goldberger (január 7-én, idegenben) és a Tisza Volán SC serdülő fiúcsapata (január 9-én, hazai pályán) ellen.

A HNKC SE eredményei:
Nagybánya–HNKC SE 29–24, a vásárhelyi gólszerzők: Wolf 9, Jenőfi 4, Bloj, Sztupakova 3-3, Szepesi 2, Földes, Fülöp, Sipos 1–1.
HNKC SE–Marosvásárhely 35–27, a vásárhelyi gólszerzők: Wolf 10, Jenőfi 8, Földes, Gagyi 4–4, Fauszt 3, Nyikolajenko, Bloj 2-2, Mayer, Sipos 1-1.
Kolozsvár–HNKC SE 31–30, a vásárhelyi gólszerzők: Nyikolajenko 9, Jenőfi, Sztupakova, Szepesi, Wolf 4-4, Fülöp, Sipos 2-2, Földes 1.
A torna végeredménye: 1. Kolozsvár, 2. Nagybánya, 3. HNKC SE, 4. Marosvásárhely.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában