Helyi sport

2007.01.08. 15:19

Megszokott ritmusban

Két győztes edzőmeccs után a megszokott ritmusban edzéssel, játékkal, videózással várja a szombati megyei rangadót a Németh Toll Makó ellen a Hódmezővásárhelyi NKC NB I-es női kézilabdacsapata.

Mádi József

Mozgalmas héten van túl az új esztendőben a Hódmezővásárhelyi NKC NB I-es női kézilabdacsapata. Kiss Szilárd edző gárdája megyei rangadóval indítja az évet szombaton, a Hódtói Sportcsarnokba 18 órától a Németh Toll Makó látogat.

– Sok munkával és általában napi két tréninggel teltek 2007 első napjai – emlékezett vissza a szakember. – Igyekeztünk változatossá tenni az edzéseket, ezért két edzőmeccset is beiktattunk. Mivel a következő bajnoki mérkőzéseket éppen a régió első osztályú csapatai, így a Makó, a Békéscsaba és a Kiskunhalas gárdájával játsszuk, ezért más ellenfelet kerestünk. Így került képbe a Pestszentlőrinc fiú serdülő csapata, valamint az Óbudai Goldberger, amely az NB I B Nyugati csoportjának listavezetője. Mindkét találkozót nyertük, ám sokkal fontosabb volt a számszerű eredménynél, hogy a fizikai terhelés után megfelelő volt a teljesítmény. Persze akár támadásról, akár védekezésről legyen szó, találtam javítani való hibákat.

Debrecenben a HNKC

A női kézilabda Magyar Kupában az ötödik forduló párosítását is kisorsolták. A nyolcaddöntő egy mérkőzésen dől el, ezt a Hódmezővásárhelyi NKC január 31-én Debrecenben, az EHF-kupa résztvevő DVSC ellen játssza.

A csapat a héten a megszokott ritmusban dolgozik, azaz további edzések, videózás és taktikai játék szerepel a programban. Aztán szombaton jöhet a Makó.

– Hízelgő, amit a makóiak mondtak a gárdáról, azaz a HNKC játékosállománya tapasztaltabb, rutinosabb. Ám a bajnoki mezőny harmadik feléhez tartozó gárdák névsorát átböngészve meg kell mondjam, a Makó kerete is jó. Szóval ezzel nem foglalkozunk, inkább igyekszünk saját produkciónkkal törődni – jegyezte meg végül Kiss Szilárd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában