Helyi sport

2007.01.04. 15:19

Remekül érzi magát

Nenad Perunicsics mindössze egyetlen bajnoki évet töltött a Pick Szegedben. Mégis visszahúzta a szíve, hiszen kihasználva a Barcelonánál kapott hosszabb téli szünetet, rövid időre bekapcsolódott a Zoran Kurtes által irányított edzésbe.

Süli József

Perunics (áll) Csaliccsal talicskázik Fotó: Karnok CsabaTalán még egy évvel ezelőtt is a legtöbbet bírált Pick-játékos a háromszoros Bajnokok Ligája-győzelemmel rendelkező, s korábban a világ egyik legjobb kézilabdásának tartott Nenad Perunicsics volt. Aztán következtek a tavaszi mérkőzések, s a világsztár egyre jobb teljesítményt nyújtott.

Óriási szerepe volt abban, hogy a Pick Szeged a bajnoki döntőben csak az ötödik, mindent eldöntő mérkőzésen maradt alul a Veszprémmel szemben. De teljesítménye a pécsi Magyar Kupa döntőjében csúcsosodott ki, hiszen játékával oroszlánrészt vállalt a trófea elhódításában. Így aztán miközben a bajnokság első felében megkérdőjelezték leigazolásának jogosságát, a bajnokság befejezésekor már szinte mindenki sajnálta eltávozását. Ez utóbbiakat igazolta az, hogy a korábbi BL-győztes Barcelona szívesen látta köreiben. Szerdán megjelent a Pick Szeged idei első edzésén.

Hogy miért? – erre a kérdésre így válaszolt: – Meglátogatom a barátokat, s mellette elkezdem az előírt edzésprogramot. Úgy gondoltam, hogy a legszívesebben a Pick Szegedben fogadnak. Egyébként is két naponta informálódom a csapatról. Ebben pedig óriási segítséget nyújt csapattársam Nagy László. Mellette sokat hívom az egykori csapattársak közül Vladan Maticsot, Nenad Puljezevicset és Ratko Djurkovicsot.

Természetesen a szegedi játékosok közül mindenkinek volt néhány kedves szava a sztárhoz, s az is biztos volt, hogy legtöbbször azt kérdezték: hogyan érzi magát a Barcelonában?

– Remekül! – volt mindig a válasz. Nincs a csapaton nagy bizonyítási kényszer, így kisebb a nyomás is, hiszen csak egyetlen elvárás van, hogy legalább egy kupát nyerjünk meg. Sajnos volt egy rossz periódusunk a bajnokságban, hiszen a Leontól 31–27-re, a Valladolidtól 34–32-re, a Granollerstől 27–26-ra és a Pamplonától 34–22-re kikaptunk. Ezzel pedig már nyolcpontos hátrányba kerültünk az első Portlanddal szemben. A Bajnokok Ligájában azonban már a legjobb nyolc között vagyunk.

Az elején Szegeden is sokat bajlódott a vállával. Kézenfekvő volt az is, hogy rákérdeztünk korábbi problémájára.

– Nagyon segített a szegedi terápia. Sokat köszönhetek Thékesné Cinikének. Spanyolországban is folyamatosan kezelnek. Biztosan megkérdezné, hogy meddig maradok még a Barcelonában, ezért elárulom, hogy februárban dől el a jövőm, amikor ismét tárgyalóasztalhoz ülök a vezetőkkel. Mint ismert: egy plusz egyéves szerződést kötöttem, de úgy érzem, van még bennem egy-két év.
Süli József

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában