Helyi sport

2007.01.03. 15:19

Tízévesen ranglistavezető

A Gellért Tenisziskola tehetséges versenyzője, Bíró André tízévesen vezeti a 12 éves fiúk országos ranglistáját. Hajnal István tanítványának ígéretes jövőt jósolnak a szakemberek.

Süli Róbert

Fotó: Segesvári CsabaRitkán fordul elő, hogy egy tízéves sportolóról hosszabban írjunk. Ritkán, hiszen ebben a korban még kevesen dicsekedhetnek szép, országosan jegyzett eredményekkel. Bíró André, a Gellért Tenisziskola tehetséges versenyzője azonban remekelt 2006-ban. A szegedi teniszező a 12 éveseknél kiváló eredményeket ért el. Tegnap edzőjével, Hajnal Istvánnal a Gellért Szabadidőközpontban beszélgettünk.

– André még csak tízéves, ennek ellenére a 2007-es ranglistán a 12 évesek között már ranglistavezető. Három éve kezdett el nálam játszani. Már az első foglalkozás után megállapítottam, hogy még sok szép eredménnyel örvendezteti meg a GTI-t. Ez be is jött.

Idén még nagyobb esélye lesz saját korosztályában, hiszen február végén lesz 11 éves. André szeretne még több dicsőséget begyűjteni.
– Az országos bajnokságon párosban az első lett – folytatta a beszélgetést a fiatal edző –, míg egyéniben a legjobb nyolcig jutott.

Egyesben a vidékbajnokságon is döntőt játszott, míg a horvátországi nem hivatalos korosztályos Európa-bajnokságon a harmadik lett. Ha idén továbbra is ilyen lendülettel dolgozik, akkor gyarapíthatja aranyérmei számát. Jövő hónapban Pécsett lesz a fedett pályás ob, amelyen jó eséllyel pályázik az elsőségre.

Sokszor féltik a sportbarátok a fiatalokat, hogy a kezdeti sikereket nem követik felnőtt korba lépve újabbak. Gyorsan kiégnek, eltávolodnak a sporttól a gyerekek.

– Erre különös figyelmet szentelek – fejezte a gondolatait a szakember –, az edzések fontos része ez. Szerencsére André mindenben partner,
fiatal kora ellenére olyan mentalitással rendelkezik, ami minden edző álma. Technikailag szinte már mindent meg tud csinálni, így számára főként a fizikai felkészítés lesz az elkövetkező évek legfontosabb feladata.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában