Helyi sport

2007.05.03. 16:19

Csak saját magával törődik Janics Natasa

Janics Natasa keményen edz. Nagyon keményen. Egyelőre még mindig a Démász-Szegedi VE kenusaival. A kétszeres olimpiai bajnok kajakos a jövő hét végi első válogatón két egyes (500 és 200 m) számban indul. Tudja, ez az első és utolsó esélye, hogy Eb- és vb-résztvevő legyen.

Mádi József

– Elcsendesedett ön körül a média zsongása?
– Igen. Már nem zavarnak, hagynak nyugodtan dolgozni. És ennek én szívből örülök. Úgy gondolom, bármit is mondtam, azzal nem bántottam meg senkit az elmúlt napokban.

– Éppen két hete szakadt meg edzőjével, Fábiánné Rozsnyói Katalinnal a kapcsolatuk. Felhívta már azóta? Egyáltalán tervezi, hogy visszatér hozzá?
– Csak saját magamról szeretnék beszélni, senki másról. Mert én tudom, mit gondolok, és hogyan érzem magam.

– Foglalkozott-e már a Világkupa utáni időszakkal, így például a leendő trénerével?
– Továbbra is Szegeden és többnyire még mindig a Démász kenusaival edzem. Nagyon sok segítséget kapok a trénertől, [namelink name="Vécsi Viktor"]tól, valamint a fiúktól. Ezt ezúton is szeretném megköszönni nekik. A korábbi tavaszokhoz képest jobb formában vagyok. Ennek bizonyítéka, hogy mióta a Maty-éren vagyok, minden házimeccset megnyertem. Azt pedig, hogy ki irányítja a munkámat a két hét múlva esedékes Mol-világkupát követően, nem tudom. Ezzel a kérdéssel még nem is igazán foglalkoztam. Úgy érzem, egyelőre nem zavarok senkit, és talán az idők összehasonlítása révén segítjük is egymást a szegedi kenusokkal. Tegnap akadt még egy budapesti férfi kajakos edzőpartnerem, akivel végig tudtam tartani az iramot és a pályákat is. Szóval kiválóan telnek az edzésnapok.

– A már többször is emlegetett Vk előtt még van egy nagyon fontos első válogató jövő hét végén. Felértékelődött a verseny az ön számára, hiszen ha marad Kati néninél, kedvezményezett, és már biztos Vk-induló lenne. Így viszont komoly tétért kell hajóba ülnie. Milyen számokban tervezi az indulást? Mi lesz a párossal és a négyessel?
– Az ötszáz és a kétszáz méteres egyesre koncentrálok. Sajnálom, hogy a válogatón Kovács Katival nem megyünk párost. Nem mondom, hogy soha többet, mert ki tudja, mit hoz a jövő. A Vk-n a tavalyi vb-n indult egységek startolhatnak, az ottani részvételem a válogatón múlik. Jól kell mennem egyesben, ez az első és utolsó esélyem, hogy eljussak az Eb-re, majd a vb-re.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában