Helyi sport

2008.11.07. 22:47

Makó FC: Most kell igazán a vagányság!

Címkék#Makói FC

Története során ötödször lép pályára vasárnap 16 órától a Ferencváros ellen a Makó FC. Az NB II Keleti csoportjában a találkozó helyszíne az Üllői úti stadion lesz.

Mádi József

Bármily hihetetlen, már az ötödik, egymás elleni bajnoki meccsre készül az FTC és a Makó. Ami az egyiknek kellemetlen – mert mi tagadás, a fővárosi zöld-fehéreknek az, hiszen két éven át előbb a Nyíregyháza, majd a Kecskemét lett a bajnok, és feljutott az NB II Keleti csoportjából az NB I-be –, az a másiknak megtiszteltetés. Azaz a Makó számára a Ferencváros elleni mérkőzés a foci igazi ünnepe. Főleg az Üllői úti találkozó.

Magyarék mérlegéből egyetlen eredmény, a győzelem hiányzik. Előbb 0–4, majd tavaly 1–1 volt a végeredmény idegenben, hogy aztán hazai pályán 1–3 és 2–2 legyen a folytatás. Vannak olyan makói drukkerek – legalábbis a klub hivatalos honlapjáról ez derül ki –, akik elérkezettnek látják az időt a bravúrra, azaz a győzelemre. A szavazás tegnapi állása szerint ugyan a voksolók több mint fele (53,4%) most is vereséget, negyede (26,1%) értékes döntetlent, ötöde (20,5%) viszont bravúros győzelmet vár!

Shaw (balról) nem számíthat semmi jóra Szamosszegiék ellen Fotó: Karnok Csaba

Shaw (balról) nem számíthat semmi jóra Szamosszegiék ellen Fotó: Karnok Csaba
– A játékban az is benne van, amit a bátrabb szurkolók tippeltek, azaz a győzelmünk. A Fradi nem olyan bivalyerős, mint két éve, ha most mindenki a maximumot nyújtja, akkor elképzelhető bármi – vélte a szavazás kapcsán Kolozsvári János, a Makó trénere. – Azon dől el a meccs, mennyire leszünk vagányak, mert a hazaiak támadnak, nekünk pedig a biztos labdatartás szükséges. Habár erőnléti különbség adódhat a két gárda között, de azt kell hoznunk, amit tudunk, és akkor méltó ellenfelek leszünk. Sőt nem vallunk szégyent! Kíváncsi vagyok, milyen lesz a Fradi új stílusa.

Az FTC egyik legjobbja, B. Tóth Balázs kisárgult, ez a Makó szempontjából jó hír, mint ahogy az is, hogy Varga R. visszatérhet.

Fontos az első gól

A szegedi Laczkó Zsolt egykor a Fradi játékosa volt, most a Vasasé, és jól ismeri a Makót is. – Bár a Fraditól is kerestek, ám semmi különöset nem tettek a leigazolásom érdekében, így azt a Vasast választottam, amelyben jól érzem magam, korrektek a körülmények, és remek az edző. Nehéz meccsre számíthat a Fradi a Makó ellen, legalábbis amíg meg nem szerzi az első gólt. Tudom, hogy jó és összeszokott csapat a Makó, de az FTC behúzza a három pontot – mondta Laczkó.

Kezdő- és góllista

A Makó várható kezdője: Czirbus – Rakonczai, Magyar, Szamosszegi, Gévay – Varga R., Molnár V. – Podonyi, Maróti, Bány – Schreiber.
Az NB II Keleti csoportjának gólszerzőlistája: 1. Ferenczi (FTC) 14, 2. Pozsár (Békéscsaba) 10, 3. MARÓTI (Makó) és Kocsis (Vác) 9-9, 4. Shaw (FTC) és Folmer (Vecsés) 8-8 találattal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában