Védekezésben is hatékony

2020.09.18. 17:22

Igazi kosarascsaládból jött a Szedeák centere

Újonc amerikai center érkezett a Naturtex-SZTE-Szedeákhoz: James Dickey első évére készül Európában, azonban a kiváló fizikai adottságú magasember bizonyította, mindkét palánk alatt hasznos tagja lehet a szegedieknek.

V.P.

Dickey (labdával) mellett nehéz lepattanót szerezni.

Fotó: Karnok Csaba

Le sem tagadhatná James Di­­ckey, hogy kosaras: 208 centimétere mellé elképesztő kartávval is bír, nem csoda, hogy a lepattanókban is az egyik legjobbnak bizonyult egyetemi csapatában, a UNC Greensboróban. Mint kitért rá, nem volt nehéz döntés, hogy ezt a sport­ágat válassza, hisz igazi kosarascsaládból származik: szülei egyaránt kosárlabdázók voltak.

– Jó hangulatban zajlanak az edzések, így eddig minden rendben, szerencsére a repülőúttal sem volt gond. Hogy mi a célom? Egyszerű, a győzelmek, abból is minél több, amihez a lehető legjobb játékkal járuljak hozzá – mondta az újonc center.

Dickey (labdával) mellett nehéz lepattanót szerezni.
Fotó: Karnok Csaba

Dickey egyelőre alig kóstolhatott bele az európai kosárlabdázásba, hiszen a Szedeák csak egy edzőmeccset játszott: ma 18 órától viszont már egy fokozattal élesebb meccs vár a szegediekre a Duna Aszfalt kupán, ahol a Kecskemét vendégei lesznek az elődöntőben.

– Jó kapcsolat alakult ki Szrecsko Szekulovics és köztem, így nem volt kérdés, hogy elfogadom az ajánlatot. Egy kemény munkabírású, atletikus srác vagyok, ezt szeretném bebizonyítani. Nem ismertem a két amerikai csapattársamat korábban, de hamar egymásra hangolódtunk, úgyhogy biztos vagyok benne, a beilleszkedéssel nem lesz gond – tette hozzá Dickey, aki egyetemi csapatának történelmébe is bekerült, hiszen ezer pontot és ezer lepattanót is jegyzett az egyetemi évek alatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában