A magyar labdarúgó-válogatott Cesenában 2–1-re kikapott Olaszországtól

2022.06.09. 11:11

Szembejött a valóság és az Eb-első

A labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjá­ban a magyar válogatott Ce­sená­­ban 2–1-re kikapott az Európa-­bajnoki címvédő Olaszországtól.

Mádi József

Az első olasz gól. Dibusz hiába repült, Barella labdája a jobb felső sarokban kötött ki. FOTÓ: SZABÓ MIKLÓS/NS

Van olyan, amikor szembejön a valóság. Ezúttal a magyar labdarúgó-válogatott tapasztalta meg mindezt, amikor a Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában az angolok legyőzése után az Európa-bajnoki címvédő Olaszország ellen Cesená­ban pályára lépett. A nézőtéren helyet foglaló 13 ezer olasz és 1500 magyar drukker előtt le­játszott találkozó első félidejében tökéletesen meglátszott, melyik csapat 6. és melyik 40. az aktuális FIFA-világranglistán.A házigazda veszélyesebben játszott, mint a magyar, és ennek eredményeként Ba­rella a 30., Pellegrini pedig a 45. percben szerzett egy-egy gólt, emellett pedig volt két-három olyan szituáció, amikor a kapus Dibusz mentett bravúrral, vagy a védők szereltek az utolsó pillanatban. 

Az első félidőben nem tudtuk érvényre juttatni azt, amit elterveztünk. Kevésnek bizonyult a három nap a két mérkőzés között, mert így alig tudtunk dolgozni. Nem feküdt nekünk az olaszok pozíciós játéka, szerettük volna lelassítani őket a középpályán, és a szélekre kényszeríteni őket, de ez nem igazán sikerült – nyilatkozta a meccs után a mieink olasz szövetségi kapitánya, Marco Rossi. 

Tegyük hozzá, a három alacsony termetű, de villámgyors olasz (Gnonto, Raspadori és Politano) támadó elég sokszor került a védőink mögé, sőt a tavalyi Eb talán legjobbja, a sérüléséből felépült Spinazzola is sok gondot okozott a bal oldalon. 

A szünet után viszont sikerült rendezni a sorokat, és a szépítés is összejött: a csereként éppen csak beállt Fiola jobb oldali erős beadásába Mancini szerencsétlenül nyúlt bele, és labda a bal sarokban kötött ki, öngól. Azt nem mondanánk, hogy az egyenlítés a levegőben lógott, de az olaszokat láthatóan óvatosságra intette az eredmény változása. Az egygólos előnyt viszont meg­­őrizték, így 2–1-re nyertek. 

Ez a fiatalokkal teli válogatott még sokat javulhat. Sok van benne, és bár hosszú az út, jó az irány. A fiatalok friss erőt jelentenek, de még nem érzik, hogy egy csapat lennének – mondta az olaszok szakvezetője, Roberto Mancini. 

Nagyon szerettem volna saját hazámban jól szerepelni. Úgy érzem, ez sikerült is, ezért köszönet jár a játékosoknak, még ha nem is mindenki játszotta élete meccsét – mondta Rossi a meccs után. 

A magyar csapat újabb újoncot avatott: az MTK játékosa, a Manchester Cityt működtető gazdasági társaság által megvásárolt 17 éves Vancsa Zalán az 1019. játékos, aki magára húzhatta a címeres mezt. 

Marco Rossi együttese szombaton a Puskás Arénában telt ház, több mint 60 ezer néző előtt fogadja majd azt a Németországot, amely két döntetlenen van túl (1–1 az olaszok és az angolok ellen) a Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában