Vellai Áron a Csíkszeredai csapatnál dolgozik

2022.07.04. 11:36

Újabb komoly feladatot kapott

Nem maradt sokáig munka nélkül Vellai Áron: az erőnléti edző legutóbb a Diósgyőrnél dolgozott, az új idényben viszont már a feljutást megcélzó, román másodosztályú Csíkszeredánál dolgozik.

V. P.

Június 2-án elvégezte az UEFA B licences tanfolyamát, másnap reggel pedig máris érkezett a megkeresés Vellai Áron számára a csíkszeredaiak részéről, két héttel később pedig már költözött is Hargita megyébe. Azóta munkába is állt mint a román másodosztályú klub erőnléti edzője. Rögtön munkája legfajsúlyosabb részével kell kezdenie. 

Még nem ismerem az erőviszonyokat a ligában, de ha minden jól alakul, akkor azt gondolom, komolyan kell velünk számolni a feljutásért vívott harcban. Nagyon jó a kapcsolatom a stábtagokkal, öten dolgozunk együtt, egy hullámhosszon. Egyformán gondolkodunk a fociról, ebből pedig kisülhet egy jó dolog. Az egyetlen nehézség, hogy Magyarországon hagytam a barátaimat és a szeretteimet, de amikor eldöntöttem, hogy a profi labdarúgásban szeretnék dolgozni, akkor ezt vállaltam. Remélem, hogy kölcsönösen tudjuk segíteni egymást a klubbal – mondta lapunknak Vellai Áron, aki korábban több megyei klubnál is játszott, és dolgozott erőnléti edzőként. 

Miskolcon a teljesítmény optimalizálásért felelős tréner volt, a csíkszeredai stábban (amelynek minden tagja magyar) azonban ismét erőnléti edzőként dolgozik. 

Egy sporttudományi programmal dolgoztunk, többek között Berecz Zsombort is ezzel készítették fel az olimpiára. Komoly lehetőségek álltak a rendelkezésünkre, sajnáljuk, hogy ezzel nem lett meg a feljutás. Értékes tapasztalatokat szereztem, és komoly szakembereket ismertem meg ezen a területen belül is. A diósgyőri stáb nagy részével a mai napig jó a kapcsolatom – tette hozzá Vellai Áron. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában