Helyi sport

2023.03.17. 12:00

Újabb hazai kihívás vár a St. Mihályra

Remekül sikerült a tavaszi bajnoki rajt a KÉSZ-St. Mihály Szeged számára, hiszen egy hétgólos mérkőzésen győzni tudott a Puskás Akadémia ellen. Holnap jön a hazai meccsekből álló sorozat második felvonása, amikor is az Astrát fogadja a női labdarúgó NB I.-ben a csapat.

V. P.

Milana Knezevics góljai most is sokat segíthetnek.

Fotó: Gémes Sándor

Fordulatos meccs, gólok, és végül győzelem – érzelemdúsra sikerült a bajnoki rajt a KÉSZ-St. Mihály Szeged számára, a lányok viszont három ponttal gazdagodtak a Puskás Akadémia elleni meccs (4–3) után. Ebben szerepe volt Csontos Zsanettnek is, hiszen a sérülése után a gólvonal elé visszatért kapus egy nagy védést mutatott be 3–2-nél.  

– Hatalmas erőt adott a csapatnak, hogy mindenki tudta, hogy mennyit jelent nekünk ez a mérkőzés. A lányok egy pillanatra sem adták fel, függetlenül attól, hogy gólt kaptunk, vagy az ellenfél nyomott, hiszen végig hajtottunk – összegzett a szegediek kapusa. 

Jól sikerült a visszatérés Sanda Malasevics számára is, hiszen a légiós korábban játszott már a Tisza-partiaknál, ám a télen az ETO FC Győrtől került vissza a St. Mihály kötelékébe.

– Jól felkészültünk erre a meccsre, mindenki igyekezett száz százalékot nyújtani. A sport pedig ilyen, ha keményen dolgozol, akkor a szerencse is melléd áll. Sok energiát tettünk ebbe a meccsbe, ennek meg is lett az eredménye, hiszen nyertünk – mondta a szegediek régi-új játékosa.

Ami pedig a folytatást illeti, szombaton már újabb hazai meccs vár a St. Mihályra, 15 órától az Astra érkezik a Szent Gellért Fórumba. Az üllőiek szoros meccsen kaptak ki az MTK Budapesttől (1–2), és csupán egyetlen ponttal előzik meg a szegediek a szombati bajnoki előtt, azaz mondhatni, hatpontos meccsel folytatják a szezont Koncz Zsolt tanítványai. A két csapat augusztus végi bajnokiján sem volt hiány a gólokból, akkor úgy lett 3–3, hogy az Astra a 92. percben szerzett góllal mentett meg egy pontot. A szombati mérkőzésre a szurkolók számára ingyenes a belépés. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában