Az osztrákokat kell legyőzni a magyar férfiaknak az elődöntőért

2023.05.25. 15:53

A 700 fa bűvöletében élnek a játékosok

Címkék#teke

A horvátországi Varazsdon a negyeddöntőknél tart a tekecsapat-világbajnokság férfi mezőnye, és már összesen négy 700-as eredményt értek el a játékosok. A magyarok péntek 17.30-kor Ausztria ellen játszanak a négy közé jutásért.

Mádi József

A szegedi Zapletán Zsombor kijött a gödörből, és már három sikeres párharcnál jár.

Fotó: MATESZ

Aki régóta benne van a sportágban, az sem emlékszik rá, mikor verte meg legutóbb csapat-világbajnokságon a magyar férfi válogatott Németországot. Ezúttal viszont a horvátországi Varazsdon hatalmas esély mutatkozott arra, hogy ez összejöjjön.

A meccs második sorában ugyanis már vezettek a mieink, ám végül a több jó egyéni teljesítmény ellenére sem sikerült kompenzálni azt, hogy a germánoknál akadt egy extra produkció Tim Brachtel révén, aki 700 fát ért el.

Amúgy pedig mindkét csapat azt hozta átlagban és összességében, amit a korábbi mérkőzésein ezen a vb-n, hiszen a németek két 3800-as eredmény után másodszor csináltak 3900-ast, míg a magyarok egy-egy 3600-as és 3700-as összfát követően az esemény eddigi legjobbját hozták összes a 3837-tel – előtte volt már egy 3812 is.

A világbajnokságon egyébként óriási csatát vívnak egymással a játékosok, de saját magukkal is a 700-as eredményért. Eddig összesen három tekésnek sikerült ezt az úgynevezett álomhatárt elérni, vagy átlépni: Bojan Vlakevski (Horvátország) 702, Igor Kovacsics (Szerbia) 700 fát ért el, Brachtel pedig ugye éppen 700 fával zárta a legutóbbi, magyarok elleni meccsét, előtte pedig már volt egy 712 fája is. 

A magyar válogatott a németek elleni 5:3-as vereség után második lett az öt csapatos csoportban, így péntek 17.30-kor Ausztria ellen lép pályára a három Zengő Alföld Szegedi TE-játékost (Karsai László, Kozma Károly, Zapletán Zsombor) a keretében tudó válogatott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában