Alig pár nappal a világbajnoki ezüstérem után jött az újabb siker

2023.08.31. 18:35

Nádasék előolimpiát nyertek

Franciaország fővárosa, Párizs mellett rendezik a kajak-kenusok előolimpiáját, amelyen az MVM Szegedi VE két versenyzőjét (Nádas Bence, Kuli István) foglalkoztató, K4 500 méteren érdekelt egység nem sokkal a vb-ezüst után ezúttal győzött.

Mádi József

Nagy az öröm: aranyéremmel zárta a szezont a szegedi Nádas Bence (balról) és Kuli István (jobbról) K4 500 méteren Csizmadia Kolos és Tótka Sándor társaságában.

Fotó: Szalmás Péter/MKKSZ

Nem sok idő telt el azóta, hogy a németországi Duisburgban világbajnoki ezüstérmet nyert a magyar férfi K4 500 méteres egység. A szegedi Nádas Bencét és Kuli Istvánt a hajóban tudó négyes a párizsi előolimpián egy helyet előrelépve ezúttal ugyanebben a számban már aranyat szerzett a spanyolok és a dánok előtt. 

A középfutamban még csak harmadik volt az egység a dánok és az új-zélandiak mögött, majd a döntőben féltávnál is vezetett a magyar kvartett, hogy aztán a végén 25 századmásodperccel megelőzze a hispánokat.

– Az előfutamra össze kellett még raknunk magunkat, hiszen egy kis tónus a kajakozásból, illetve mindenkinek még a világbajnokság járt a fejében. A középfutamra, de különösen a döntőre már összeállt minden, és egy nagyon jó finálét hoztunk ki magunkból. Örülök, hogy a négyessel aranyéremmel zártuk a szezont – nyilatkozta Nádas Bence.

– Valóban össze kellett szednünk magunkat, hiszen mentálisan és fizikálisan is a vb volt a főverseny. Ez egy teszt, amelynek a célja a pálya megismerése, valamint a szervezők munkájának pontosítása volt, így sok következtetést nem érdemes levonni. A pályát kipróbáltuk, sikeres volt a viadal – mondta a másik szegedi, Kuli István.

Ugyancsak harmadikként került a fináléba C2 500 méteren az MVM Szegedi VE kenusa, Nagy Bianka a tiszaújvárosi Bragato Giadával egy hajóban, aztán a fináléban nem jött össze az érem: a kínai és két kanadai páros mögött legjobb európai hajóként negyedikek lettek.

A párizsi előolimpia második napján a szegedi klubból még érdekelt volt két paraversenyző: Suba Róbert VL2 200 méteren harmadik lett két brazil mögött, míg Varga Katalin KL2 200 méteren szintén bronzérmet szerzett.

Az esemény utolsó napja lesz a pénteki lesz, amelyen a szegedi egyesületből már csak Suba Róbert száll vízre. A világbajnokságon VL2 200 méteren elért negyedik hellyel olimpiai kvótát szerzett versenyző KL1 200 méteren próbál meg minél jobb eredményt elérni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában