A szegedi páros tizedszer nyert hazai porondon

2023.10.24. 10:49

Kínában jártak, utána bajnokságot nyertek

Remek eredményt ért el Zalaegerszegen a Forma TSE duója, Härtlein Ákos és Farkas Gréta, akik a kínai, majd csehországi felkészülés után nyertek bajnoki címet.

Balogh Csongor edző (középen) és a sikert elért páros.

Fotó: Forma-1 TSE

A szegedi Forma TSE vezető versenytánc párosa, az immár tízszeres magyar bajnok Härtlein Ákos, Farkas Gréta duó Kínában, Sanghajban töltött egy hetet, ahol az egyesület vezetőjével, a standard világbajnok Balogh Csongorral nemzetközi latin és standard viadalon vettek részt. A megmérettetést sikerrel vették, hiszen mindkét kategóriában döntőt táncoltak, és a 6., illetve a 7. helyen végeztek.

Ezután megkezdődött az U21-es magyar bajnokságra felkészülés a csehországi Brnóban megrendezett, évtizedes hagyományokat őrző nemzetközi versenyen.

A sok munka, tréning és verseny aztán meghozta a gyümölcsét, Zalaegerszegen, ahol a Härtlein Ákos, Farkas Gréta első éves U21-es páros standard és latin-amerikai tánc magyar bajnokok lettek, így már tízszeres magyar bajnokként térhettek haza Szegedre.

Az év végéhez közeledve a kemény munka nem áll meg. Számos verseny vár még a párosra és a felkéréseknek bálokon, rendezvényeken is próbálnak eleget tenni, hogy ezzel is népszerűsítsék az általuk kedvelt és fontos sportágat.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában