Helyi sport

2024.05.16. 11:26

Kialakult a döntő párosítása a vármegyei kupában

Vármegyei II. osztályú csapatként jutott el a döntőig a Sándorfalva.

Delmagyar.hu

Akárcsak tavaly a döntőben, most a fináléba jutásért is legyőzte az SZVSE az Algyőt.

Fotó: Török János

Lejátszották a két elődöntőt a Nemes István Csongrád-Csanád vármegyei kupában, és mindkét helyszínen hazai győzelem született.

A tavalyi finálé két résztvevője találkozott az SZVSE-stadionban, ahol fél óra elteltével gyorsultak fel az események. Előbb Kormányos beadását Amariutei lőtte az algyői kapuba, majd rögtön ezt követően Deák egy labdaszerzést követően emelte át Bajit, ezzel kiegyenlítve. Nem sokáig volt döntetlen, mert Amariutei rázta le a védőját, majd elpörgette a labdát az algyői kapus mellett, ezt pedig Beretka közelről lőtte az üres kapuba, 2–1. Sőt, még a félidő előtt az SZVSE támadója, Amariutei egy beadás után fejjel is eredményes volt, kétgólos szegedi vezetésről jöhetett a szünet. A második félidő elején is eredményes volt a Vasutasok csatára, akinek ziccerét elsőre fogta Heckó, de a kipattanót már belőtte. Háromgólos hátrányban sem adta fel az Algyő, de Selyem büntetőjét kivédte Baji, majd a szöglet után Kovács Milán révén mégis zárkóztak a vendégek. Bozóki fejesével még közelebb léphetett volna az Algyő, de ez a kapufáról jött vissza, majd Selyem csúsztatása már csak a 94. percben érkezett. Az SZVSE zsinórban harmadjára lehet ott a kupa döntőjében.

Ellenfele pedig a vármegyei II. osztályt vezető Sándorfalva lesz, amely nem kis bravúrt végrehajtva, hátrányból tudott fordítani a Tiszasziget ellen, így a sorozatban három vármegyei I. osztályú csapatot búcsúztatva (Balástya, Ásotthalom, Tiszasziget) döntőt játszhat a sorozatban.

Nemes István Csongrád-Csanád vármegyei kupa, elődöntő

SZVSE-G-Falc Kft.–M-Perfect Home-Algyő 4–3 (3-1)
Gólszerzők: Amariutei (34., 40., 54.), Beretka (38.), ill. Deák (36.), Kovács M. (74.), Selyem (94.).

Sándorfalva–Tiszasziget 2–1 (0-1)
Gólszerzők: Oláh (56.), Pécsi (71.), ill. Szilágyi (31.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában