Helyi sport

2024.06.24. 11:37

Bejutott a döntőbe a Guardians – FOTÓK

Nehézkes rajtot követően végül magabiztos győzelmet aratott, így ott lesz a divízió I.-es amerikai futball-bajnokság döntőjében a Guardians.

Vajgely Pál

Fennállása során először játszhat finálét a fehérmezes szegedi csapat.

Fotó: Török János

Azt a Budapest Titans II. csapatát fogadta a Guardians a divízió I.-es amerikai futball-bajnokság elődöntőjében, amelytől egyetlen vereségét szenvedte el ebben a szezonban.

Nos, a két csapat szezonbeli második mérkőzése nehezen indult az Őrzők szempontjából, hiszen szerzett pont nélkül, 10 pontos hátrányban álltak a harmadik negyedben. 0–10 után azonban átszakadt a gát, és végül 33–10-re nyertek a szegediek, így fennállásuk során először játszhatnak finálét.

Sokat jelentetett és érezhető volt az a nyomás, hogy máskor is jártunk már elődöntőben, de akkor nem jutottunk be a fináléba. Az első félidőben ez rányomta a bélyegét a játékunkra, a támadóegységünk csak keresgélte önmagát, de a szünet után sikerült felszabadulva játszanunk, csapatként nyertük meg ezt a meccset. Fenomenális hangulat volt a partvonalon, a nézők is kitették a szívüket-lelküket – összegzett lapunknak Baranyi Ernő, a Guardians edzője.

 

Ami biztos, hogy a döntőt július 13-án rendezik majd, a helyszín, és az ellenfél viszont még nem ismert. A másik elődöntőt, a Diósd–Tatabánya mérkőzést ezen a hétvégén rendezik meg.

Mindkét csapat nagyon erős, ismerjük a játékosállományát. Most van három hetünk felkészülni, ezt nagy fegyverténynek tartom, hiszen egy hét előnyünk lesz az ellenfelünkkkel szemben. Megérdemelten jutottunk be a döntőbe, ahol egyetlen feladatunk lesz, hogy kiélvezzük a finálé minden pillanatát. Nem vetünk be új taktikát, inkább arra fókuszálunk, hogy mentálisan rendben legyünk, és a legjobbunkat tudjuk nyújtani – tette hozzá Baranyi Ernő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában