Az Európa-bajnokság délelőtti programja jól alakult

2024.06.13. 13:50

Már tucatnyi magyar hajó döntőzhet – Videó

A gyorsasági felnőtt szakág első napjának délelőttjén a sok-sok futam közepette négy olimpiai és két paralimpiai számban is érdekeltek voltak a magyarok.

Mádi József

A férfi kajak négyes 500 méteren első lett, így azonnal döntős.

Fotó: Karnok Csaba

A nap rögtön magyar futamgyőzelemmel indult, ami lényeges Párizs szempontjából. Legelőször a két MVM Szegedi VE-versenyzőt, Nádas Bencét és Kuli Istvánt foglalkoztató K4 500 méteres egység szállt vízre, és a spanyol, valamint a lengyel hajók előtt egy első hellyel került egyből a döntőbe. A magyarok előfutamában ott volt a címvédő Spanyolország, valamint az olimpiai és világbajnok Németország kvartettje is, igaz, mindkét nemzet csak a B csapatát küldte el az Eb-re.

– Nagyon jó pálya volt, látszik, hogy mindannyian remek formában vagyunk. És meg tudtuk csinálni a táv közepén azt az evezést, ami kell ahhoz, hogy az ember sikeres legyen K4 ötszázon. Mindenki tudta a feladatát, már a bemelegítésnél éreztük az összhangot és tudtuk élvezni a versenyt is. Egyik itt lévő hajó sem rossz, de máshol máshogy épült fel az év, mint nálunk. Mi most, a válogató után vagyunk csúcsformában, ők tavaszra időzítették ugyanezt – értékelt az MTI-nek a vezérevezős Nádas, hozzátéve, hogy Csizmadia és Kuli, akik a második válogatón nem versenyeztek, frissességet hoztak a hajóba.

Amúgy a délelőtt 17 magyarokat érintő számában a 18 hazai versenyzőből 12 azonnal döntőbe jutott: Nádasék mellett Kopasz Bálint (K1 1000 m), Rendessy Eszter (K1 1000 m), Takács Kincső (C1 200 m), Korisánszky Dávid (C1 200 m), Lucz Anna (K1 200 m), Vajda Bence és Szabó Tamás (K2 1000 m), Kollár Kristóf és Fejes Dániel (C2 1000 m), Kiss Blanka és Lucz Anna (K2 200 m), a szegedi Suba Róbert (VL2 200 m), Bragato Giada (C1 500 m), Csipes Tamara (K1 500 m) és Varga Ádám (K1 500 m).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában